Prosciuttosvøpt svinefilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Prosciuttosvøpt svinefilet

Prosciuttosvøpt svinefilet

med trøffelfries og rødvinssaus

Inviter til hverdagsluksus med denne utsøkte middagen. Vi svøper svinefilet i prosciutto, bruner den litt i pannen og ovnsbaker den. Vi setter sammen en passende, velsmakende rødvinssaus med rosmarin. Vi ovnsbaker sprø pommes frites og dekker dem i trøffelolje. Og til sist legger vi til en frisk salat med tomat og ristede pinjekjerner.

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Sulfitter
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Svinefilet

50 g

Prosciutto

½ stk

Sjalottløk

1 stk

Hvitløk

½ stk

Rosmarin

60 g

Rødvinssaus

(Inneholder Sulfitter)

500 g

Poteter

8 ml

Trøffelolje

40 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

1 stk

Salat

125 g

Cherrytomater

10 g

Pinjekjerner

(Kan inneholde Hvete, Nøtter, Peanøtter, Sesam, Bygg, Havre, Rug, Spelt)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 2)

2 ss

Olivenolje (steg 3)

1 ts

Sukker (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

½ dl

Vann (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier798 kcal
Energi (kj)3339 kj
Fett43 g
Mettet fett10.5 g
Karbohydrater54.7 g
Sukker10.9 g
Protein49.8 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Lag pommes frites
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 1 cm fries.

Overfør til et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt.

Bak i ovnen i 25-30 min, eller til gylne.

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme. Rist pinjekjerner i 2-3 min, eller til gylne. Sett til side i en skål. 

Stek kjøtt
2

Legg prosciutto på et skjærebrett. Legg svinefilet over og rull sammen.

Tilsett olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i pannen og varm opp på middels høy varme. Brun kjøtt i 1-2 min på hver side.

Når potetene har 15 min igjen, legg kjøtt på et stekebrett med bakepapir. Bak i 10-13 min, eller til gjennomstekt.

Pakk kjøtt inn i folie og la hvile til servering.

TIPS: Kjøttet er ferdig når det ikke lenger er rosa på innsiden.

Lag salat
3

I mellomtiden, skyll og riv salatblad.

Del cherrytomater i to.

Ha salat, tomat, olivenolje [2 ss | 4 ss], sukker [1 ts | 2 ts] og en klype salt og pepper i en skål. Bland sammen rett før servering, så salaten holder seg sprø.

Lag saus
4

Finhakk sjalottløk [1/2 stk, 2P]. Finhakk eller press hvitløk.

Plukk og finhakk rosmarinblad [1/2 pakke, 2P].

Tilsett olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i stekepannen og varm opp på middels varme.

Stek sjalottløk, rosmarin og hvitløk i 1 min. Senk varmen til middels lav og tilsett rødvinssaus, vann [1/2 dl | 1 dl] og en klype salt og pepper. La putre i 1-2 min, eller til sausen begynner å tykne.

Tilsett trøffelolje
5

Når potetene er ferdige, drypp trøffelolje over og bland forsiktig.

Server
6

Skjær kjøtt i tynne skiver og anrett på tallerkener.

Hell over rødvinssaus.

Legg på trøffelfries og topp med finrevet ost.

Server salat på siden toppet med pinjekjerner.