Inviter til hverdagsluksus med denne utsøkte middagen. Vi svøper svinefilet i prosciutto, bruner den litt i pannen og ovnsbaker den. Vi setter sammen en passende, velsmakende rødvinssaus med rosmarin. Vi ovnsbaker sprø pommes frites og dekker dem i trøffelolje. Og til sist legger vi til en frisk salat med tomat og ristede pinjekjerner.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Svinefilet
50 g
Prosciutto
½ stk
Sjalottløk
1 stk
Hvitløk
½ stk
Rosmarin
60 g
Rødvinssaus
(Inneholder Sulfitter)
500 g
Poteter
8 ml
Trøffelolje
40 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
1 stk
Salat
125 g
Cherrytomater
10 g
Pinjekjerner
(Kan inneholde Hvete, Nøtter, Peanøtter, Sesam, Bygg, Havre, Rug, Spelt)
½ ss
Olivenolje (steg 2)
2 ss
Olivenolje (steg 3)
1 ts
Sukker (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
½ dl
Vann (steg 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 1 cm fries.
Overfør til et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-30 min, eller til gylne.
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme. Rist pinjekjerner i 2-3 min, eller til gylne. Sett til side i en skål.
Legg prosciutto på et skjærebrett. Legg svinefilet over og rull sammen.
Tilsett olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i pannen og varm opp på middels høy varme. Brun kjøtt i 1-2 min på hver side.
Når potetene har 15 min igjen, legg kjøtt på et stekebrett med bakepapir. Bak i 10-13 min, eller til gjennomstekt.
Pakk kjøtt inn i folie og la hvile til servering.
TIPS: Kjøttet er ferdig når det ikke lenger er rosa på innsiden.
I mellomtiden, skyll og riv salatblad.
Del cherrytomater i to.
Ha salat, tomat, olivenolje [2 ss | 4 ss], sukker [1 ts | 2 ts] og en klype salt og pepper i en skål. Bland sammen rett før servering, så salaten holder seg sprø.
Finhakk sjalottløk [1/2 stk, 2P]. Finhakk eller press hvitløk.
Plukk og finhakk rosmarinblad [1/2 pakke, 2P].
Tilsett olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i stekepannen og varm opp på middels varme.
Stek sjalottløk, rosmarin og hvitløk i 1 min. Senk varmen til middels lav og tilsett rødvinssaus, vann [1/2 dl | 1 dl] og en klype salt og pepper. La putre i 1-2 min, eller til sausen begynner å tykne.
Når potetene er ferdige, drypp trøffelolje over og bland forsiktig.
Skjær kjøtt i tynne skiver og anrett på tallerkener.
Hell over rødvinssaus.
Legg på trøffelfries og topp med finrevet ost.
Server salat på siden toppet med pinjekjerner.