Orzo er en pastatype som ligner på ris. Vi lager en carbonaravariant hvor orzoen erstatter den klassiske spaghettien. Pastaen vendes i en kremet saus av eggeplommer, finrevet ost, matfløte, kyllingbuljong, bacon og løk. Carbonaraen toppes med et dryss gresskarkjerner, og serveres med en frisk tomatsalat med ruccola, basilikum og sitron.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
140 g
Bacon, terninger
180 g
Orzo
(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)
1 stk
Løk
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
40 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
2 g
Kyllingbuljong
40 g
Ruccola
2 stk
Tomat
½ stk
Sitron
1 pose
Basilikum
1 pakke
Gresskarkjerner
(Kan inneholde Spelt, Peanøtter, Sesam, Hvete, Havre, Nøtter, Bygg, Kamut, Rug)
¼ ts
Salt (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
2 stk
Egg (steg 3)
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Kok orzo i 8-9 min, eller til 'al dente'.
Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl] i en kopp, og hell av resten.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
Riv løk grovt.
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Kok bacon og løk i 6-8 min, eller til myknet.
I mellomtiden, skyll ruccola.
Halver sitron [1/2 stk, 2P].
Grovhakk tomat.
Riv basilikumblader grovt.
Bland ruccola, tomat, basilikum, sitronsaft [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor skål, og sett til side.
Skill eggeplomme fra eggehvite [2 stk | 4 stk].
Bland eggeplommer, matfløte [1/2 pakke, 2P], finrevet ost og kyllingbuljong [1/2 pose, 2P] i en mellomstor skål.
Krydre med en klype pepper og pisk med en gaffel.
Tilsett orzo og pastavann i stekepannen med bacon.
Senk til middels varme, og tilsett fløteblandingen. La putre i 1-2 min, til tyknet og kremet.
TIPS: Tilsett en skvett vann hvis pastaen virker tørr.
Anrett carbonara i dype tallerkener og topp med gresskarfrø.
Server med tomatsalat.