topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rask bacon- og orzocarbonara

Rask bacon- og orzocarbonara

med fersk ruccola og tomatsalat

Orzo er en pastatype som ligner på ris. Vi lager en carbonaravariant hvor orzoen erstatter den klassiske spaghettien. Pastaen vendes i en kremet saus av eggeplommer, finrevet ost, matfløte, kyllingbuljong, bacon og løk. Carbonaraen toppes med et dryss gresskarkjerner, og serveres med en frisk tomatsalat med ruccola, basilikum og sitron.

Tags:
Superrask
Rask
Allergener:
Hvete
Gluten
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

140 g

Bacon, terninger

180 g

Orzo

(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)

1 stk

Løk

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

40 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

2 g

Kyllingbuljong

40 g

Ruccola

2 stk

Tomat

½ stk

Sitron

1 pose

Basilikum

1 pakke

Gresskarkjerner

(Kan inneholde Spelt, Peanøtter, Sesam, Hvete, Havre, Nøtter, Bygg, Kamut, Rug)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

2 stk

Egg (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier956 kcal
Energi (kj)4002 kj
Fett52.7 g
Mettet fett22.4 g
Karbohydrater75.8 g
Sukker11.7 g
Protein41.2 g
Natrium196.6 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok orzo
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Kok orzo i 8-9 min, eller til 'al dente'.

Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl] i en kopp, og hell av resten.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Stek bacon
2

Riv løk grovt.

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Kok bacon og løk i 6-8 min, eller til myknet.

I mellomtiden, skyll ruccola.

Halver sitron [1/2 stk, 2P].

Grovhakk tomat.

Riv basilikumblader grovt.

Bland ruccola, tomat, basilikum, sitronsaft [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor skål, og sett til side.

Lag carbonara
3

Skill eggeplomme fra eggehvite [2 stk | 4 stk].

Bland eggeplommer, matfløte [1/2 pakke, 2P], finrevet ost og kyllingbuljong [1/2 pose, 2P] i en mellomstor skål.

Krydre med en klype pepper og pisk med en gaffel.

Tilsett orzo og pastavann i stekepannen med bacon.

Senk til middels varme, og tilsett fløteblandingen. La putre i 1-2 min, til tyknet og kremet.

TIPS: Tilsett en skvett vann hvis pastaen virker tørr.

Server
4

Anrett carbonara i dype tallerkener og topp med gresskarfrø.

Server med tomatsalat.