Korma er en klassisk og kremet indisk gryterett som er mild på smak. Vi lar hysefileter putre i en herlig saus laget med kokosmelk, gul karripasta, limesaft og vår egen krydderblanding, Mild Mahal. Gryten serveres på en seng av luftig basmatiris, med en fersk salat med agurk, tomat og gulrot som tilbehør.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Hyse
(Inneholder Fisk)
150 g
Basmatiris
20 g
Gul karripasta
(Inneholder Sennep)
4 g
Mild Mahal
250 ml
Kokosmelk
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Tomat
½ stk
Agurk
½ stk
Gulrot, Julienne
½ stk
Lime
1 pose
Koriander
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
2 ss
Vann* (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
Kok opp en mellomstor kjele med vann [3 dl | 6 dl].
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 10 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Fres gul karripasta og Mild Mahal i 30 sek, til velduftende.
Tilsett kokosmelk, vann [2 ss | 4 ss], soyasaus [1/2 pose, 2P] og salt [1/4 ts | 1/2 ts]. Kok opp og senk til middels lav varme. Tilsett hyse, og stek i 2-3 min. Snu hysefiletene og stek i ytterligerer 2-3 min, til gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
I mellomtiden, grovhakk tomat og agurk [1/2 stk, 2P].
Riv koriander grovt.
Bland tomat, koriander, gulrot [1/2 pose, 2P], agurk, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en skål.
Halver lime [1/2 stk, 2P].
Smak til kormasaus med limesaft [1 ss | 2 ss].
Anrett ris og salat i dype tallerkener.
Topp ris med hysekorma.