Rask hysekorma og basmatiris
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rask hysekorma og basmatiris

Rask hysekorma og basmatiris

med agurk- og tomatsalat og koriander

Korma er en klassisk og kremet indisk gryterett som er mild på smak. Vi lar hysefileter putre i en herlig saus laget med kokosmelk, gul karripasta, limesaft og vår egen krydderblanding, Mild Mahal. Gryten serveres på en seng av luftig basmatiris, med en fersk salat med agurk, tomat og gulrot som tilbehør.

Tags:
Superrask
Rask
Melkefri
Spis meg først
Allergener:
Fisk
Sennep
Hvete
Soya
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Hyse

(Inneholder Fisk)

150 g

Basmatiris

20 g

Gul karripasta

(Inneholder Sennep)

4 g

Mild Mahal

250 ml

Kokosmelk

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

1 stk

Tomat

½ stk

Agurk

½ stk

Gulrot, Julienne

½ stk

Lime

1 pose

Koriander

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

2 ss

Vann* (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier783 kcal
Energi (kj)3274 kj
Fett38.7 g
Mettet fett21.5 g
Karbohydrater68.1 g
Sukker6.5 g
Protein38 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann [3 dl | 6 dl].

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 10 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Lag korma
2

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Fres gul karripasta og Mild Mahal i 30 sek, til velduftende.

Tilsett kokosmelk, vann [2 ss | 4 ss], soyasaus [1/2 pose, 2P] og salt [1/4 ts | 1/2 ts]. Kok opp og senk til middels lav varme. Tilsett hyse, og stek i 2-3 min. Snu hysefiletene og stek i ytterligerer 2-3 min, til gjennomstekt.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

 

Bland salat
3

I mellomtiden, grovhakk tomat og agurk [1/2 stk, 2P].

Riv koriander grovt.

Bland tomat, koriander, gulrot [1/2 pose, 2P], agurk, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en skål.

Halver lime [1/2 stk, 2P].

Smak til kormasaus med limesaft [1 ss | 2 ss].

Server
4

Anrett ris og salat i dype tallerkener.

Topp ris med hysekorma.