topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Reke- og chorizopasta

Reke- og chorizopasta

med frisk tomatsaus og gressløk

Reke- og chorizopasta med frisk tomatsaus og gressløk

Tags:
Rask
Sterk
Allergener:
Skalldyr
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Rigatoni

150 g

Reker

(Inneholder Skalldyr)

170 g

Chorizo-pølse

(Inneholder Melk)

½ boks

Tomatpure

125 g

Cherrytomater

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

1 pose

Gressløk

1 stk

Løk

2 stk

Hvitløk

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Sukker (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier866 kcal
Energi (kj)3623 kj
Fett26 g
Mettet fett7.5 g
Karbohydrater109.2 g
Sukker11.9 g
Protein43 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok pasta
1

Kok opp en stor kjele med lettsaltet* vann*. Kok rigatoni i 11-12 min, eller til ‘al dente’. Spar litt pastavann* [2 dl | 4 dl], hell av resten av vannet og la pastaen hvile i kjelen. Du kan eventuelt tilsette en skvett olivenolje* så pastaen ikke klistrer seg sammen. TIPS: Kokevannet burde være like salt som sjøvann. TIPS: ‘Al dente’ betyr at pasta er gjennomkokt, men fremdeles har litt tyggemotstand i midten.

Forbered råvarer
2

Skjær chorizo [1/2 pakke, 2P] i små terninger. Finhakk gressløk. Del cherrytomateri to. Finhakk løk. Press eller finhakk hvitløk.

Stek reker
3

Krydre reker med en klype salt*. Varm opp nok olivenolje* til å dekke bunnen til en stor stekepanne på middels høy varme. Stek reker i 1-2 min på hver side, til gylne og gjennomstekte. Sett rekene til side på en tallerken. TIPS: Rekene er ferdig når de er rosa på utsiden og matte i midten.

Stek chorizo og grønnsaker
4

Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i stekepannen på middels høy varme. Stek chorizo i 2-3 min, eller til sprø. Senk til middels varme og tilsett løk, hvitløk og cherrytomater. Stek i 2-3 min. Press cherrytomater med baksiden av en skje for å få væsken ut i stekepannen. Rør inn tomatpuré [1/2 boks, 2P] og Mamas Favoritt. Stek i ytterligere 1 min.

Bland pasta
5

Når pastaen er ferdig kokt, tilsett pastavann* [2 dl | 3 dl], sukker* [1/4 ts | 1/2 ts] og salt* [1/4 ts | 1/2 ts] i stekepannen med chorizo og bland godt. La putre i 1-2 min. Tilsett pasta og reker i stekepannen og kok i 1-2 min, til gjennomvarmet. Smak til med salt* og pepper*. TIPS: Tilsett en ekstra skvett pastavann hvis sausen blir for tykk.

Server
6

Anrett pasta i dype tallerkener og topp med gressløk.