Rustikke buffaloglaserte kjøttkaker
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rustikke buffaloglaserte kjøttkaker

Rustikke buffaloglaserte kjøttkaker

med kremet ranchpotet og eplesalat

Buffalosaus består blant annet av smør, honning og ulike krydder, og kommer opprinnelig fra USA, hvor den ofte serveres som tilbehør til kyllingvinger. Vi bruker den som en glaze til pannestekte kjøttkaker, som vi serverer med kokt potet vendt i en kremet ranchsaus med hvitløk, gressløk, rømme og majones. Som tilbehør blander vi en frisk salat med epleskiver og fersk ruccola.

Tags:
Rask
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Svinekjøttdeig

25 g

Brødrasp

(Inneholder Gluten, Hvete)

400 g

Småpoteter

75 ml

Rømme

(Inneholder Melk)

25 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

½ stk

Hvitløk

1 pose

Gressløk

1 stk

Eple

60 g

Spinat

4 g

Røkt paprikapulver

25 g

Honning

20 g

Sriracha

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

1 ss

Smør (steg 4)

1 ss

Ketchup (steg 4)

½ ts

Salt (steg 5)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier958 kcal
Energi (kj)4008 kj
Fett62.5 g
Mettet fett20.3 g
Karbohydrater63.5 g
Sukker23.4 g
Protein31.5 g
Natrium102.6 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok potet
1

Halver potet.

Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.

Kok potet i 10-12 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.

Hell av vannet og sett til side under lokk.

Stek kjøttkaker
2

Bland kjøttdeig, egg [1 stk | 2 stk], brødrasp og salt [1/2 ts | 1 ts] i en stor skål.

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Form farse til kjøttkaker (3 per person) direkte i pannen med en skje. Stek i 2-3 min på hver side, til brunet og gjennomstekte. Snu med jevne mellomrom.

VIKTIG: Kjøttkakene er ferdige når de er uten antydninger av rødt.

Bland ranchsaus
3

I mellomtiden, finhakk gressløk.

Finhakk eller press hvitløk [1/2 fedd, 2P].

Bland hvitløk, gressløk, rømme og majones i en liten skål.

Skyll spinat.

Halver eple, fjern kjernen og skjær i tynne skiver.

Lag buffaloglaze
4

La kjøttkakene hvile innpakket i folie.

Smelt smør [1 ss | 2 ss] i samme stekepanne på middels varme.

Fres røkt paprikapulver i 30 sek, til velduftende.

Tilsett honning, sriracha og ketchup [1 ss | 2 ss] og bland godt.

Vend kjøttkaker i glaze. Ta stekepannen av varmen.

Bland potet og saus
5

Bland potet, ranchsaus og salt [1/4 ts | 1/2 ts] rett før servering.

Bland eple, spinat, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor skål.

Server
6

Anrett salat, potet og kjøttkaker på tallerkener.

Topp med resterende buffaloglaze fra pannen.