Buffalosaus består blant annet av smør, honning og ulike krydder, og kommer opprinnelig fra USA, hvor den ofte serveres som tilbehør til kyllingvinger. Vi bruker den som en glaze til pannestekte kjøttkaker, som vi serverer med kokt potet vendt i en kremet ranchsaus med hvitløk, gressløk, rømme og majones. Som tilbehør blander vi en frisk salat med epleskiver og fersk ruccola.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Svinekjøttdeig
25 g
Brødrasp
(Inneholder Gluten, Hvete)
400 g
Småpoteter
75 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
25 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
½ stk
Hvitløk
1 pose
Gressløk
1 stk
Eple
60 g
Spinat
4 g
Røkt paprikapulver
25 g
Honning
20 g
Sriracha
1 stk
Egg (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
1 ss
Smør (steg 4)
1 ss
Ketchup (steg 4)
½ ts
Salt (steg 5)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
Halver potet.
Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.
Kok potet i 10-12 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.
Hell av vannet og sett til side under lokk.
Bland kjøttdeig, egg [1 stk | 2 stk], brødrasp og salt [1/2 ts | 1 ts] i en stor skål.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Form farse til kjøttkaker (3 per person) direkte i pannen med en skje. Stek i 2-3 min på hver side, til brunet og gjennomstekte. Snu med jevne mellomrom.
VIKTIG: Kjøttkakene er ferdige når de er uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, finhakk gressløk.
Finhakk eller press hvitløk [1/2 fedd, 2P].
Bland hvitløk, gressløk, rømme og majones i en liten skål.
Skyll spinat.
Halver eple, fjern kjernen og skjær i tynne skiver.
La kjøttkakene hvile innpakket i folie.
Smelt smør [1 ss | 2 ss] i samme stekepanne på middels varme.
Fres røkt paprikapulver i 30 sek, til velduftende.
Tilsett honning, sriracha og ketchup [1 ss | 2 ss] og bland godt.
Vend kjøttkaker i glaze. Ta stekepannen av varmen.
Bland potet, ranchsaus og salt [1/4 ts | 1/2 ts] rett før servering.
Bland eple, spinat, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor skål.
Anrett salat, potet og kjøttkaker på tallerkener.
Topp med resterende buffaloglaze fra pannen.