Salatbowl med sprø kikerter
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Salatbowl med sprø kikerter

Salatbowl med sprø kikerter

med avokado og ristede pinjekjerner

Sprø, ovnsbakte kikerter er midtpunktet av denne oppskriften. Vi flater de ut, før de får godgjøre seg i ovnen. Samtidig ovnsbaker vi potet smaksatt med urtekrydder, og lager en fersk salat med avokado og reddiker. Det hele blandes sammen i en skål, og toppes med ristede pinjekjerner, revet ost og en mild og god dressing med aioli, yoghurt og gressløk.

Tags:
Under 650 kcal
Vegetar
Hvetefri
Allergener:
Melk
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

½ pakke

Kikerter

75 g

Reddiker

4 g

Hvitløksflørt

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

10 g

Pinjekjerner

(Kan inneholde Hvete, Nøtter, Peanøtter, Sesam, Bygg, Havre, Rug, Spelt)

1 stk

Avokado

1 pose

Gressløk

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

1 stk

Salat

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

500 g

Poteter

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

½ ts

Salt til kikerter

¼ ts

Salt til dressing

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier635 kcal
Energi (kj)2656 kj
Fett33.3 g
Mettet fett8.3 g
Karbohydrater59.5 g
Sukker8.6 g
Protein18.8 g
Natrium80.5 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak potet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store biter.

Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med Hvitløksflørt, salt og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne.

Rist pinjekjerner
2

I mellomtiden, varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Rist pinjekjerner i 3-4 min, eller til gylne. Legg til side i en liten skål.

Ovnsbak kikerter
3

Hell væske av kikerter.

Fordel kikerter på et stekebrett med bakepapir. Press flate med en skje eller stekespade. Hell over en skvett olivenolje, og krydre med salt og en klype pepper.

Bak i ovnen i 12-15 min, eller til sprø.

Bland dressing
4

Finhakk gressløk.

Bland gressløk, aioli, yoghurt, salt og en klype pepper i en liten skål, og sett til side.

Forbered grønnsaker
5

I mellomtiden, skjær roten av salat, dra bladene fra hverandre og grovhakk.

Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje.Skjær i tynne skiver.

Skjær reddiker i tynne skiver.

Server
6

Anrett salat, potet og reddiker i dype tallerkener.

Topp med avokado og pinjekjerner.

Hell over dressing, og topp med revet ost og kikerter.