Sprø, ovnsbakte kikerter er midtpunktet av denne oppskriften. Vi flater de ut, før de får godgjøre seg i ovnen. Samtidig ovnsbaker vi potet smaksatt med urtekrydder, og lager en fersk salat med avokado og reddiker. Det hele blandes sammen i en skål, og toppes med ristede pinjekjerner, revet ost og en mild og god dressing med aioli, yoghurt og gressløk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ pakke
Kikerter
75 g
Reddiker
4 g
Hvitløksflørt
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
10 g
Pinjekjerner
(Kan inneholde Hvete, Nøtter, Peanøtter, Sesam, Bygg, Havre, Rug, Spelt)
1 stk
Avokado
1 pose
Gressløk
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
1 stk
Salat
40 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
500 g
Poteter
½ ts
Salt til poteter
½ ts
Salt til kikerter
¼ ts
Salt til dressing
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store biter.
Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med Hvitløksflørt, salt og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne.
I mellomtiden, varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Rist pinjekjerner i 3-4 min, eller til gylne. Legg til side i en liten skål.
Hell væske av kikerter.
Fordel kikerter på et stekebrett med bakepapir. Press flate med en skje eller stekespade. Hell over en skvett olivenolje, og krydre med salt og en klype pepper.
Bak i ovnen i 12-15 min, eller til sprø.
Finhakk gressløk.
Bland gressløk, aioli, yoghurt, salt og en klype pepper i en liten skål, og sett til side.
I mellomtiden, skjær roten av salat, dra bladene fra hverandre og grovhakk.
Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje.Skjær i tynne skiver.
Skjær reddiker i tynne skiver.
Anrett salat, potet og reddiker i dype tallerkener.
Topp med avokado og pinjekjerner.
Hell over dressing, og topp med revet ost og kikerter.