Denne fargerike retten er både en fest for smaksløkene og en fryd for øyet! Vi serverer soya- og ingefærmarinert tofu på en seng av luftig ris. Retten friskes opp med gulrot, reddiker, avokadoskiver og en syrlig dressing av ingefær og lime. Smaksbildet gjøres komplett med en sataysaus med grovhakkede peanøtter i midten, som man kan dyppe tofuen i.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Lime
1 pose
Mynte & koriander
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder Sennep, Egg)
180 g
Tofu
(Inneholder Soya)
150 g
Jasminris
10 g
Ingefærpasta
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
75 g
Reddiker
1 stk
Avokado
1 stk
Gulrot
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)
100 g
Sataysaus
(Inneholder Peanøtter, Soya, Gluten, Hvete)
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
1 ss
Mel til panering
1 ss
Olje til dressing
1 ss
Olje til saus
¼ ts
Salt til saus
¼ ts
Sukker til saus
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Skjær tofu i 1 cm store terninger.
Bland hvetemel, olivenolje, soyasaus, sesamfrø og Ginger Ninja i en mellomstor skål.
Halver lime. Bland en skvett limesaft, ingefærpasta, olivenolje, salt og sukker i en ny liten skål, og sett til side.
Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller, og finhakk den siste biten.
Skjær reddiker i kvarte biter.
Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje. Skjær i tynne skiver.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek tofu i 5-6 min under omrøring, til brunet.
Tilsett soyamarinade og stek videre i 30 sek.
I mellomtiden, finhakk peanøtter.
Bland sataysaus og peanøtter i en liten skål.
Server sataysaus i en skål på midten av tallerkenene.
Anrett ris, tofu, gulrot, reddiker og avokado i seksjoner. Krydre avokado med en klype salt og topp grønnsaker med limedressing.
Garner med urter.