Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
½ stk
Ingefær
1 stk
Hvitløk
1 stk
Pak choi
1 stk
Paprika
½ stk
Rødløk
1 stk
Lime
20 g
Cashewnøtter
½ stk
Rød chili
1 pakke
Grønne linser
4 g
Ga-Laksa
200 ml
Kokosmelk
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Vårløk
20 g
Peanøtter
25 g
Peanøttsmør
(Inneholder Peanøtter)
¼ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
etter behov
Smør (steg 1)
Press eller finhakk hvitløk. Skrell og finhakk ingefær [1/2 stk, 2P]. Varm opp en klatt smør* og en skvett olivenolje* i en kjele på middels høy varme. Stek hvitløk og ingefæren i 1-2 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og kok under lokk på lav varme i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
Skjær pak choi i fire deler på langs. Grovhakk cashewnøtter. Grovhakk peanøtter. Fjern frøene og skjær paprika i tynne strimler. Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. Skær lime i båter. Fjern frøene og skjær chili [1/2 stk, 2P] i tynne skiver.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek cashewnøtter, pak choi og chili og en klype salt* i 3-4 min. Vend jevnlig. Overfør til en skål og dekk til med sølvpapir. Skyll linser i kaldt vann*.
Varm opp en skvett olivenolje* i samme stekepanne. Stek paprika, peanøtter, rødløk, linser, Ga-Laksa i 2-3 min.
Tilsett peanøttsmør, kokosmelk og soyasaus i stekepannen og la putre i 5 min. Sørg for at peanøttsmøret blir oppløst. Tilsett en stor skvett limesaft og smak til med en klype salt* og pepper*.
Anrett ris og sataykarri i dype tallerkener. Topp med chilistekt pak choi.