Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Saha-Ras
25 g
Ketchup
1 stk
Stenovnsbakt baguette
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Sesam)
1 stk
Hvitløk
1 pose
Bladpersille
1 pakke
Hakkede tomater m. hvitløk & løk
2 g
Spisskummin, støtt
4 g
Grønnsaksbuljong
1 stk
Paprika
1 stk
Paprika
100 g
Gresk salatost
1 g
Chiliflak
1 stk
Rødløk
1 ss
Smør (steg 2)
2 stk
Egg (steg 3)
¼ ts
Sukker (steg 2)
1 dl
Vann (steg 2)
Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Finhakk rødløk og hvitløk. Fjern frøene og skjær paprika i 1 cm store biter. Finhakk persille (med stilk).
Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek rødløk og paprika i 5-6 min. Tilsett hvitløk, Saha-Ras, spisskummen og en klype chiliflak, og stek i 1 min. Tilsett vann* [1 dl | 2 dl], hakkede tomater, ketchup, grønnsaksbuljong, halvparten av persillen og smør* [1 ss | 2 ss]. Småkok i 6-8 min. Tilsett sukker* [1/4 ts | 1/2 ts] og smak til med salt* og pepper*.
Bruk en skje til å lage hull i tomatsausen, deretter knus egg* [2 stk | 4 stk] i hullene. Dekk til stekepannen med en lokk eller folie. La småkoke i 7-10 min, eller til eggehviten setter seg.
Del baguette i to på langs. Drypp over olivenolje* og krydre med en klype salt*. Bak i ovnen i 4-5 min.
Når shakshuka er ferdig, strø over salatost og resterende persille.
Sett frem stekepannen med shakshuka på bordet og bruk en sleiv til å forsyne dype tallerkener. Server baguetter på siden.