Spansk-inspirert panerte reker
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spansk-inspirert panerte reker

Spansk-inspirert panerte reker

med patatas bravas og fersk ruccola

Patatas bravas er en spansk rett med potetbiter vendt i en sterk tomatbasert saus, som passer perfekt som tilbehør i denne oppskriften! Potetene serveres med sprø, pankopanerte reker som stekes til perfeksjon. I tillegg blander vi en frisk og sitronduftende salat med squash og ruccola, som toppes med en klatt aioli.

Tags:
Spis meg først
Allergener:
Skalldyr
Gluten
Hvete
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Sitron

1 stk

Hvitløk

1 pose

Bladpersille

4 g

Røkt paprikapulver

150 g

Reker

(Inneholder Skalldyr)

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

40 g

Ruccola

1 stk

Squash

1 boks

Tomatpure

1 g

Chiliflak

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

500 g

Poteter

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

1 ss

Smør til saus

¼ ts

Sukker til saus

1 ss

Mel til panering

¼ ts

Salt til mel

1

Egg til panering

¼ ts

Salt til salat

½ ss

Olje til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier672 kcal
Energi (kj)2811 kj
Fett27.5 g
Mettet fett6.9 g
Karbohydrater81.2 g
Sukker11.8 g
Protein25.5 g
Natrium40.7 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak potet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store biter.

Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt, røkt paprikakrydder og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og sprø.

TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt

Lag saus
2

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.

Smelt smør i en mellomstor kjele på middels varme.

Stek hvitløk, chiliflak, sukker og tomatpure i 1-2 min, eller til velduftende.

Ta kjelen av varmen og sett til side.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Forbered reker
3

Tørk reker med kjøkkenpapir og legg over i en mellomstor skål.

Tilsett hvetemel, salt og en klype pepper, og bland godt.

Pisk egg i en ny skål. For 2P: Bruk kun halvparten av pisket egg.

Tilsett egg i skålen med reker, og bland godt.

Stek reker
4

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.

Tilsett panko i skålen med reker rett før steking. Bland godt, så rekene dekkes i panko.

Stek reker i 1-2 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte.

TIPS: Bruk panko fra stekepannen som dryss.

TIPS: Rekene er gjennomstekte når de er rosa på utsiden og matt i midten

Forbered grønnsaker
5

I mellomtiden, skyll ruccola.

Skrell squash i lange bånd med en potetskreller.

Halver sitron.

Bland ruccola, squash, sitronsaft, salt og olivenolje i en stor skål.

Vend ferdigkokt potet i tomatsaus rett før servering.

Server
6

Anrett potet og salat på tallerkener.

Topp potet med reker og aioli.

Garner med persille.