Patatas bravas er en spansk rett med potetbiter vendt i en sterk tomatbasert saus, som passer perfekt som tilbehør i denne oppskriften! Potetene serveres med sprø, pankopanerte reker som stekes til perfeksjon. I tillegg blander vi en frisk og sitronduftende salat med squash og ruccola, som toppes med en klatt aioli.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Sitron
1 stk
Hvitløk
1 pose
Bladpersille
4 g
Røkt paprikapulver
150 g
Reker
(Inneholder Skalldyr)
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
40 g
Ruccola
1 stk
Squash
1 boks
Tomatpure
1 g
Chiliflak
40 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
500 g
Poteter
½ ts
Salt til poteter
1 ss
Smør til saus
¼ ts
Sukker til saus
1 ss
Mel til panering
¼ ts
Salt til mel
1
Egg til panering
¼ ts
Salt til salat
½ ss
Olje til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store biter.
Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt, røkt paprikakrydder og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og sprø.
TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt
I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.
Smelt smør i en mellomstor kjele på middels varme.
Stek hvitløk, chiliflak, sukker og tomatpure i 1-2 min, eller til velduftende.
Ta kjelen av varmen og sett til side.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Tørk reker med kjøkkenpapir og legg over i en mellomstor skål.
Tilsett hvetemel, salt og en klype pepper, og bland godt.
Pisk egg i en ny skål. For 2P: Bruk kun halvparten av pisket egg.
Tilsett egg i skålen med reker, og bland godt.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.
Tilsett panko i skålen med reker rett før steking. Bland godt, så rekene dekkes i panko.
Stek reker i 1-2 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte.
TIPS: Bruk panko fra stekepannen som dryss.
TIPS: Rekene er gjennomstekte når de er rosa på utsiden og matt i midten
I mellomtiden, skyll ruccola.
Skrell squash i lange bånd med en potetskreller.
Halver sitron.
Bland ruccola, squash, sitronsaft, salt og olivenolje i en stor skål.
Vend ferdigkokt potet i tomatsaus rett før servering.
Anrett potet og salat på tallerkener.
Topp potet med reker og aioli.
Garner med persille.