I dag går den kulinariske reisen til Spania, og vi byr på to ingredienser som er veldig populære i det spanske kjøkken, nemlig kikerter og mandler. Vi lager en fantastisk salat med bulgur, ovnsbakte grønnsaker, tomater, oregano og salatost, før vi topper det med ovnsbakte kikerter og en kremet yoghurtdressing.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Kikerter
1 stk
Paprika
1 stk
Tomat
40 g
Ruccola
85 g
Bulgur
(Inneholder Hvete, Gluten)
4 g
Røkt paprikapulver
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
½ stk
Hvitløk
1 stk
Rødløk
1 pose
Oregano
20 g
Mandler
(Inneholder Nøtter)
100 g
Gresk salatost
(Inneholder Melk)
¼ ts
Salt (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 5)
4 dl
Vann (steg 2)
Sett ovnen på 220°C/ 200°C (varmluft).
Fjern frøene og skjær paprika i 2 cm biter.
Skjær rødløk i 2 cm båter.
Fordel på den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, til mør.
Kok opp en kjele med vann [4 dl | 8 dl].
Tilsett bulgur, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og grønnsaksbuljong. Senk varmen til middels og kok i 9-10 min, eller til 'al dente'. Hell ut vannet.
Skjær tomat i 2 cm biter.
Grovhakk mandler.
Plukk og grovhakk oreganoblader.
Finhakk eller press hvitløk [1/2 stk, 2P].
Skyll ruccola.
Skyll kikerter under kaldt vann. Overfør til et håndkle og tørk, slik blir de sprø i ovnen.
Bland kikerter, mandler, en skvett olivenolje, røkt paprikapulver, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en skål.
Når grønnsakene har 12 min igjen i ovnen, legg kikerter på den andre siden av stekebrettet. Stek videre i 10-12 min, eller til kikertene er gylne.
TIPS: Bruk 2 stekebrett til 4P.
Bland hvitløk, yoghurt og en klype salt i en skål.
Rett før servering, bland ruccola, bulgur, ovnsbakte grønnsaker, tomat, oregano (spar litt til pynt), salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en stor skål. Smuldre over gresk salatost. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig og bland godt.
Anrett bulgursalat i dype tallerkener.
Topp med kikerter og drypp over yoghurtdressing.
Pynt med resterende oregano.