Drøm deg bort til varmere strøk med denne spanskinspirerte retten! Vi lar oreganokrydret potet og paprika godgjøre seg i ovnen mens vi blander en fyldig tomatbasert glaze med balsamico og røkt paprikapulver. Glazen pensler vi på torskefileter mens de stekes til perfeksjon i pannen. Til slutt blander vi ruccola og persille med de ovnsbakte grønnsakene, og serverer herligheten med en klatt aioli.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pose
Bladpersille
250 g
Torsk
(Inneholder Fisk)
½ g
Oregano, tørket
4 g
Røkt paprikapulver
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
40 g
Ruccola
1 stk
Paprika
1 boks
Tomatpure
40 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
500 g
Poteter
½ ts
Salt til poteter
¼ ts
Salt til glaze
½ ts
Sukker til glaze
½ ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til fisk
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store biter.
Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt, oregano og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gyllen og sprø.
TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt
I mellomtiden, skjær paprika i 2 cm store biter.
Legg potet på stekebrett med potet når det gjenstår 20 min av steketiden. Bland godt, og stek i resterende tid.
Skyll ruccola.
Finhakk persille.
Bland balsamico, tomatpure, røkt paprikapulver, salt og sukker i en liten skål.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tørk torskefilet med kjøkkenpapir og krydre med salt.
Stek torsk i 2-3 min på en side. Snu forsiktig og pensle med glaze.
Stek videre i 2-3 min, til torsk er gjennomstekt og glasert.
Vend persille og ruccola med paprika og potet på stekebrettet rett før servering.
TIPS: Torsken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Anrett torsk og grønnsaker på tallerkener.
Topp med en klatt aioli.