Spansk tomat- og paprikaglasert torsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spansk tomat- og paprikaglasert torsk

Spansk tomat- og paprikaglasert torsk

med aioli og paprikasalat

Drøm deg bort til varmere strøk med denne spanskinspirerte retten! Vi lar oreganokrydret potet og paprika godgjøre seg i ovnen mens vi blander en fyldig tomatbasert glaze med balsamico og røkt paprikapulver. Glazen pensler vi på torskefileter mens de stekes til perfeksjon i pannen. Til slutt blander vi ruccola og persille med de ovnsbakte grønnsakene, og serverer herligheten med en klatt aioli.

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Melkefri
Allergener:
Fisk
Sulfitter
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pose

Bladpersille

250 g

Torsk

(Inneholder Fisk)

½ g

Oregano, tørket

4 g

Røkt paprikapulver

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

40 g

Ruccola

1 stk

Paprika

1 boks

Tomatpure

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

500 g

Poteter

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

¼ ts

Salt til glaze

½ ts

Sukker til glaze

½ ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til fisk

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier541 kcal
Energi (kj)2265 kj
Fett18.5 g
Mettet fett1.7 g
Karbohydrater58.2 g
Sukker13 g
Protein30.9 g
Natrium0.3 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak potet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store biter.

Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt, oregano og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gyllen og sprø.

TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt

Ovnsbak paprika
2

I mellomtiden, skjær paprika i 2 cm store biter.

Legg potet på stekebrett med potet når det gjenstår 20 min av steketiden. Bland godt, og stek i resterende tid.

Forbered grønnsaker
3

Skyll ruccola.

Finhakk persille.

Lag glaze
4

Bland balsamico, tomatpure, røkt paprikapulver, salt og sukker i en liten skål.

Stek torsk
5

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tørk torskefilet med kjøkkenpapir og krydre med salt.

Stek torsk i 2-3 min på en side. Snu forsiktig og pensle med glaze.

Stek videre i 2-3 min, til torsk er gjennomstekt og glasert.

Vend persille og ruccola med paprika og potet på stekebrettet rett før servering.

TIPS: Torsken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Server
6

Anrett torsk og grønnsaker på tallerkener.

Topp med en klatt aioli.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image