Skjem deg bort med denne oppskriften på ravioli fylt med ricotta og spinat, med en kremet fløtesaus laget av hvitløksstekt sjampinjong og grønnsaker. Løft smakene enda mer med ovnsbakt grønnkål, og topp alt med finrevet ost og svart pepper.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
300 g
Tortelloni med ricotta og spinat
(Inneholder Hvete, Melk, Egg, Gluten Kan inneholde Bløtdyr, Selleri, Nøtter, Fisk, Skalldyr, Sennep, Soya)
200 g
Sjampinjong
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
2 stk
Hvitløk
½ stk
Squash
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
1 g
Chiliflak
4 g
Hvitløksflørt
20 g
Hasselnøtter
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Havre, Peanøtter, Rug)
1 stk
Løk
1 ss
Smør (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
Skjær sjampinjong og løk i tynne skiver. Skjær squash [1/2 stk, 2P] i 1 cm store biter. Finhakk eller press hvitløk. Kok opp en stor kjele med lettsaltet* vann*.
Smelt smør* [1 ss | 2 ss] med olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Tilsett løk, sopp og salt* [1/2 ts | 1 ts], og stek i 1-2 min. Tilsett squash og stek i ytterligere 3-4 min. Tilsett hvitløk og stek i 1 min.
Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann. Grovhakk hasselnøtter. Grovhakk spinat.
Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], Hvitløksflørt, grønnsaksbuljong og en klype chiliflak i stekepannen med grønnsaker og la småkoke i 3-4 min, til sausen tykner. Krydre med en generøs klype pepper* og en liten klype salt*. TIPS: Chiliflak er sterkt, så tilsett etter smak.
Kok tortelloni i 1-2 min, eller til ‘al dente’. Hell av vannet og bland pasta og halvparten av spinaten i stekepannen med soppsaus (bland evt. i kjelen hvis det ikke er plass). Bland godt og krydre med en klype salt*. TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er gjennomkokt, men fremdeles har litt tyggemotstand i midten.
Fordel tortelloni og kremet soppsaus i dype tallerkener. Strø over finrevet ost. Smak til med en klype pepper*. Pynt med hasselnøtter og resterende spinat.