Vi panerer laks, steker den litt i pannen før den bakes ferdig i ovnen med brokkoli. Vi serverer sprøstekt laks og brokkoli med luftig basmatiris, en smakfull katsusaus, flotte gulrotbånd og en kremet sesammajones.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Basmatiris
250 g
Brokkoli
30 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
250 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
4 g
Curry-On
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
40 g
Søt chilisaus
1 stk
Gulrot
50 g
Svart sesammajones
(Inneholder Sennep, Soya, Gluten, Hvete, Sesam, Egg)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
2 ss
Hvetemel (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
1 stk
Egg (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
1 dl
Vann (steg 5)
½ ss
Smør (steg 5)
½ ss
Hvetemel (steg 5)
Sett ovnen på 220°C/240°C (varmluft).
Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl].
Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Skjær brokkoli i 2 cm store buketter. Skjær stilken også i biter.
Fordel på et stekebrett med bakepapir. La det være plass til fisk senere. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt. Bak midt i ovnen i 10-12 min, til mør.
Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [¼ ts | ½ ts] og en god klype pepper i en dyp tallerken.
Visp egg [1 stk | 2 stk] i en annen dyp tallerken. Ha panko i en tredje tallerken.
Dypp fisk først i melblanding, så i egg og til slutt i panko.
TIPS: Har du ikke egg, kan du bruke 2 ss melk.
Varm opp nok olivenolje til å dekke en stekepanne på middels høy varme.
Stek fisk i 1-2 min på hver side, til pankoen er gyllen. Fjern fra varmen.
Når brokkolien har 5 min igjen, legg fisk på stekebrettet. Stek i 4-5 min, til gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er matt i midten.
Vask stekepannen. Smelt smør [½ ss | 1 ss] i stekepannen på middels høy varme.
Tilsett Curry-on og hvetemel [½ ss | 1 ss], og stek i 1 min.
Pisk inn soyasaus, søt chilisaus og vann [1 dl | 2 dl]. Kok i 1-2 min, til tyknet. Fjern fra varmen.
Skrell gulrot til lange bånd.
Anrett ris, brokkoli og katsusaus på tallerkener.
Legg fisk over sausen.
Drypp en klatt sesammajones på siden og pynt med gulrotbånd i midten.