Stekt biff og kremet soppsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt biff og kremet soppsaus

Stekt biff og kremet soppsaus

med brunet vårløk og ovnsbakte rotgrønnsaker

Dette er en spennende og smakfull rett som er perfekt til helgekosen! Vi skal lage en mør og perfekt stekt biff, og tilbehøret i dag er grønnsaksfries laget av rotgrønnsaker, sprøstekt vårløk og en fantastisk soppsaus med smør, fløte og persille.

Allergener:
Melk
Soya
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Ytrefilet av storfe

300 g

Poteter

100 g

Østershatter

1 stk

Hvitløk

½ pose

Kruspersille

2 stk

Vårløk

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

1 stk

Worcestersaus

(Inneholder Soya)

4 g

Kyllingbuljong

4 g

Jorda Rundt

(Inneholder Egg, Sennep)

1 stk

Pastinakk

1 stk

Rødbete

1 stk

Gulrot

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 1)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier619 kcal
Energi (kj)2592 kj
Fett25.6 g
Mettet fett14.6 g
Karbohydrater55.2 g
Sukker20.7 g
Protein43.7 g
Natrium392 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Lag grønnsaksfries
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Ta kjøtt ut av kjøleskapet. Krydre med en klype salt.

Skjær potet og grønnsaker (uskrelte) i 2 cm fries.

Overfør til et stekebrett [2 brett, 4P], drypp over en skvett olivenolje og krydre med Jorda Rundt og en klype salt og pepper. Bland godt. 

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.

Forbered råvarer
2

Grovhakk sopp.

Finhakk eller press hvitløk.

Finhakk persille [1/2 pose, 2P].

Skjær av rot på vårløk.

Stek vårløk
3

Når grønnsakene har 15 min igjen i ovnen, varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på høy varme.

Stek vårløk (skjær i to om nødvendig) i 3-5 min, eller til forkullet.

Krydre med en klype salt og pepper. Sett til side på en tallerken til servering.

Stek kjøtt
4

Ha en skvett olivenolje i stekepannen.

Stek kjøtt i 1 min på hver side, eller til brunet. Senk varmen litt og stek videre i 1-2 min på hver side for medium-rare. Pakk kjøtt inn i folie og la hvile til servering. Kjøttet vil fortsette å steke litt mens det hviler.

TIPS: Stek i ytterligere 1-2 min for godt stekt.  

Lag soppsaus
5

Ha smør [1 ss | 2 ss] i samme stekepanne brukt til kjøtt (ikke vask den), og smelt på middels høy varme.

Stek sopp og hvitløk i 3-4 min, eller til brunet.

Senk varmen til middels. Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], worcestersaus [1/2 pakke, 2P], kyllingbuljong, halvparten av persille og en klype salt og pepper. La putre i 2-3 min.

Skjær kjøtt i tynne skiver, og ha kraft fra kjøttet i sausen.

Server
6

Anrett grønnsaksfries, vårløk og kjøtt på tallerkener.

Hell soppsaus over kjøtt og pynt med resterende persille.