I dag frister vi med et fantastisk festmåltid som består av biff, knollsellerimos med poteter og hvitløk, nøttetoppet purre med persillesmør og syrlig sjalottløksaus. Skjem bort gjestene dine i helgen, eller unn deg et festmåltid midt i uken!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Ytrefilet av storfe
1 stk
Purre
20 g
Hasselnøtter
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Peanøtter, Sesam)
500 g
Poteter
½ stk
Knollselleri
(Inneholder Selleri)
½ stk
Sjalottløk
½ pose
Kruspersille
4 g
Kjøttbuljong
12.5 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
1.5 ss
Smør (steg 3)
1 dl
Vann (steg 3)
½ ss
Hvetemel (steg 3)
3 ss
Melk (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 5)
¼ ts
Sukker (steg 5)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Ta smør [1,5 ss | 3 ss] og biff ut av kjøleskapet, så det oppnår romtemperatur.
Kok opp en kjele med saltet vann.
Del purre i to og halver på langs. Legg purre i folie, drypp over olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Pakk inn i folie. Legg på et stekebrett med bakepapir.
Bak i ovnen i 25-30 min, til purren er myk.
TIPS: Pass på at folien er helt tett.
I mellomtiden, skrell og skjær poteter og knollselleri [1/2 stk, 2P] i 2 cm biter.
Kok poteter og knollselleri i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes med en kniv.
Hell av vannet. Tilsett melk [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper, og mos til glatt konsistens. Dekk med lokk og sett til side.
TIPS: Tilsett en klatt smør for kremete konsistens.
Finhakk sjalottløk [1/2 stk, 2P] og persille [1/2 pose, 2P].
Visp vann [1 dl | 2 dl] og hvetemel [1/2 ss | 1 ss] i en skål.
Bland romtemperert smør [1,5 ss | 3 ss], persille (spar litt til pynt) og en klype salt og pepper i en ny skål.
Når purren har 10 min igjen i ovnen, varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på høy varme. Brun kjøtt i 1 min på hver side.
Senk varmen litt og stek i ytterligere 1-2 min på hver side for medium-rare. Pakk kjøttet i folie og la hvile. Kjøttet vil fortsette å steke litt mens det hviler.
Når purren har 5 min igjen, legg hasselnøtter på stekebrettet ved siden av purren.
TIPS: Stek kjøtt i ytterligere 1-2 min om du ønsker det well done.
Imens kjøttet hviler, tilsett olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i samme stekepanne på middels lav varme.
Stek sjalottløk i 1 min. Tilsett hvitvinseddik [1/2 pakke, 2P] og skrap opp eventuelle rester fra pannen.
Tilsett melblandingen, kjøttbuljong, kjøttkraft fra folien, sukker [1/4 ts | 1/2 ts], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. La småkoke under omrøring i 2-3 min, til tyknet.
Grovhakk hasselnøtter forsiktig.
TIPS: Tilsett mer vann om sausen blir for tykk.
Skjær biff i skiver.
Anrett biff, potetmos og purre på tallerkener.
Hell persillesmør og hasselnøtter over purren.
Hell saus over biffen. Pynt med resterende persille.