Dette er en smakfull og spennende kyllingrett med ris! Vi skal ovnsbakte den møre og BBQ-marinerte kyllingen, mens vi koker ris med kyllingbuljong og blander den med persille og nøtter. Vi skal også lage en grønn agurksalat med kål, før alt toppes med kremet pestodressing.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Basmatiris
4 g
Kyllingbuljong
1 pose
Kruspersille
20 g
Hasselnøtter
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Peanøtter, Sesam)
1 stk
Agurk
150 g
Kålblanding
(Kan inneholde Selleri)
50 g
Kremet pestodressing
300 g
Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Vann (steg 4)
Sett ovnen på 200°C/180°C (varmluft).
Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl].
Tilsett ris, kyllingbuljong og salt [½ ts | 1 ts] i kjelen og rør godt. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la hvile under til servering.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Krydre kylling på begge sider med en klype salt.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling i 2 min på hver side, til brunet.
Overfør til den ene siden av et stekebrett med bakepapir og stek i 11-12 min, til gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Grovhakk hasselnøtter og persille.
Skjær agurk i ½ cm tynne staver.
Når kyllingen har 6-7 min igjen av steketiden, legg hasselnøtter på den andre siden av stekebrettet. Rist i ovnen resten av steketiden.
Bland kålblanding, agurk og en klype salt og pepper i en stor skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.
Bland kremet pestoblanding og vann [1 ss | 2 ss] til dressingkonsistens i en liten skål.
Bland persille og hasselnøtter (spar litt til pynt) med risen.
Skjær kylling i skiver.
Anrett ris, kylling og salat på tallerkener.
Drypp over kremet pestodressing og pynt med resterende hasselnøtter.