Fysen på asiatiske smaker? Fest sikkerhetsbeltet, for nå skal vi på en kulinarisk reise østover for å smake på japansk-inspirert kyllingbryst med ferske udonnudler, sesamsalat og en deilig, hjemmelaget ponzu-chimichurri.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
220 g
Udon nudler
(Inneholder Hvete, Gluten)
1 pose
Bladpersille
1 stk
Hvitløk
1 g
Chiliflak
15 ml
Ponzudressing
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten, Sulfitter)
300 g
Kyllingbryst
4 g
Panamat
1 stk
Agurk
75 g
Reddiker
2 stk
Gulrot
10 ml
Sesamolje
(Inneholder Sesam)
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)
2 ss
Olje til chimichurri
¼ ts
Salt til chimichurri
¼ ts
Sukker til chimichurri
¼ ts
Salt til kjøtt
¼ ts
Salt til salat
1 ss
Olje til nudler
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Finhakk eller press hvitløk.
Finhakk persille.
Bland hvitløk, persille, chiliflak, ponzudressing, olivenolje, sukker og salt i en liten skål. Sett til side.
TIPS: Pass på at alt hakkes så fint som mulig.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Legg kylling mellom to bakepapirark på et skjærebrett. Bank jevnt flat (ca. 2 cm) med en kjøtthammer eller kjevle.
Stek kylling med Panamat, salt og en klype pepper i 2 min på hver side, eller til brunet.
Senk til middels varme og stek videre i 2-3 min på hver side, eller til gjennomstekt.
Legg til side og hold varm.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Skrell gulrot og agurk i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten av gulrot.
Skjær reddiker i tynne skiver.
Bland agurk, reddiker, gulrot, sesamfrø, sesamolje, salt og en klype pepper i en mellomstor skål.
Kok nudler i 1 min, eller til gjennomvarme.
Hell av vannet og vend nudler i olivenolje.
Skjær kylling i tynne skiver.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
Anrett nudler, kylling og salat i dype tallerkener.
Øs ponzu-chimichurri over nudler og kylling.