Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Hvitløksflørt
60 g
Rødvinssaus
(Inneholder Sulfitter)
1 pose
Bladpersille
15 ml
Balsamico
300 g
Kyllingbryst
2 stk
Gulrot
1 pose
Timian
500 g
Poteter
1 stk
Rødløk
1 stk
Gulrot, lilla
½ dl
Vann (steg 5)
etter behov
Sukker (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 1)
2 ss
Melk (steg 1)
1.5 ss
Smør (steg 1)
Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Kok opp en kjele med lettsaltet vann*. Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm tykke biter. Grovhakk persille. Kok poteter i 10-12 min, til møre. Hell av vannet og tilsett smør* [1,5 ss | 3 ss], melk* [2 ss | 4 ss], salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og halvparten av persillen. Mos med en potetmoser eller gaffel.
Skjær gulrøtter (uskrellet) i skrå skiver. Legg gulrøtter på et stekebrett med bakepapir og drypp over en skvett olivenolje*. Stek i ovnen i 14-18 min.
Krydre hvert kyllingbryst på begge sider med hvitløksflørt og en klype salt* og pepper*. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 2-3 min på hver side. Overfør kylling til stekebrettet med gulrot, og stek i ovnen i 10-12 min. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Skjær rødløk i tynne skiver. Finhakk timian. Varm opp en skvett olivenolje i en ny kjele på middels høy varme. Stek rødløk i 5-6 min. Tilsett balsamico, timian og en klype sukker*. Rør godt og la putre i 2-3 min, til karamellisert.
Tilsett rødvinssaus og vann* [1/2 dl | 1 dl]. La putre i 5-6 min. Smak til med salt* og pepper*.
Anrett potetmos, kylling, gulrot og løksaus på tallerkener. Topp med resterende persille.