Server familien stekt svinekam med en kremet saus av løk, hvitløk, sopp, rosmarin, fløte og buljong. Et spennende tilbehør er potetmos med en gyllen farge av gulrøtter. Vi serverer dagens høydepunkt med en grønn agurksalat med persille.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Bakepotet
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
1 stk
Agurk
200 g
Sjampinjong
1 stk
Hvitløk
½ stk
Rosmarin
4 g
Kjøttbuljong
300 g
Svin ytrefilet
1 stk
Løk
1 stk
Gulrot
1 pose
Bladpersille
1 ss
Smør (steg 2)
2 ss
Melk (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
Kok opp en kjele med lettsaltet vann*. Skrell poteter og skjær i 2 cm tykke biter. Skjær gulrot (uskrellet) i 2 cm tykke biter. Kok poteter og gulrot i 10-15 min, eller til de enkelt kan deles en kniv. Hell av vannet og tilsett smør* [1 ss | 2 ss], melk* [2 ss | 4 ss], salt* [1/2 ts | 1 ts] og en stor klype pepper*. Mos med en potetmoser eller gaffel, og sett til side under lokk for å holde på varmen.
Grovhakk sopp. Skjær løk i tynne, halve skiver. Press eller finhakk hvitløk. Plukk rosmarinblader [1/2 stilk, 2P] og finhakk. Skjær svinekam i 1 cm strimler på et eget skjærebrett.
Varm opp en skvett olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på høy varme. Tilsett svinekam, krydre med salt* og pepper* og stek i 1-2 min, til brunet. Overfør til en tallerken og sett til side. Tilsett hvitløk, løk og en skvett olivenolje* i stekepannen. Stek på høy varme i 1-2 min. Tilsett sopp og rosmarin og stek i 4-5 min.
Senk til middels varme, og tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P] og kjøttbuljong. La putre i 2-3 min. Krydre med salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og pepper*. Tilsett svinekam og bland godt. La alt bli gjennomvarmet i stekepannen, ca. 30 sek. TIPS: Tilsett en skvett vann hvis sausen er for tykk.
Grovhakk agurk. Finhakk persille. Bland agurk og persille i en skål. Krydre med en klype pepper*.
Anrett potetmos, svinekam, løk og sopp i tallerkener. Server agurksalsa på siden.