Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
I dag kombinerer vi det beste av to verdener: Japansk sushi og Hawaiiansk poké bowl. Vi serverer røkelaks på en seng av jasminris, toppet med avokado, syltet rødløk, sesamfrø og en frisk ponzusalat med agurk og gulrot. Dette blir garantert en favoritt rundt middagsbordet!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
100 g
Røkt laks
(Inneholder Fisk)
50 g
Asiatisk majones
(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)
150 g
Jasminris
1 stk
Avokado
½ stk
Rødløk
½ stk
Lime
12 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
1 stk
Agurk
1 stk
Gulrot
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Bygg, Kamut, Nøtter, Havre, Peanøtter, Rug, Spelt, Hvete)
15 ml
Ponzudressing
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten, Sulfitter)
½ g
Chiliflak
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 2)
½ ts
Sukker (steg 2)
1 ts
Sukker (steg 5)
Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en mellomstor kjele med lokk.
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts], og la putre under lokk på middels lav varme i 12 min. Ta kjelen av varmen og la risen hvile i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
I mellomtiden, halver lime [1/2 stk, 2P].
Skjær løk [1/2 stk, 2P] i tynne, halve skiver.
Bland salt [1/4 ts | 1/2 ts], sukker [1/2 ts | 1 ts], chiliflak [1/2 pose, 2P] og limesaft [1 ss | 2 ss] i en liten skål. Vend løk i laken, og sett til side.
TIPS: Reduser eller dropp chili, hvis du ikke liker sterk mat.
Skrell gulrot og agurk i lange bånd med en potetskreller.
Finhakk den siste biten.
Bland gulrot, agurk og ponzudressing i en liten skål. Sett til side.
Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje. Skjær i tynne skiver.
Bland ris med sukker [1 ts | 2 ts] og hvitvinseddik rett før servering.
Fordel ris i skåler.
Tilsett syltet løk, røkt laks [1/2 pakke, 2P], avokado og ponzusalat.
Dryss sesamfrø og en klype salt på avokado.
Topp med en klatt asiatisk majones.