Kylling, ris og saus. Det har du nok spist mange ganger. Men vi tør nesten å love at dagens oppskrift vil overraske deg med nye smaksopplevelser. Vi panerer kylling, steker den med rødløk og paprika, og tisletter en herlig glaze av blant annet teriyakisaus. Vi blander ris med revet gulrot, og så er maten klar!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Strimlet kyllingbryst
20 g
Sriracha
1 stk
Gulrot
1 stk
Ingefær
1 stk
Paprika
2 stk
Løk
75 g
Teriyakisaus
(Inneholder Gluten, Hvete, Soya)
150 g
Langkornet hvit ris
½ ss
Olivenolje (steg 3)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 3)
1 dl
Vann (steg 4)
½ ss
Hvetemel (steg 3)
Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl] under lokk.
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels varme og la småkoke under lokk i 11 min. Fjern fra varmen, og la hvile under lokk i ytterligere 10 min, eller til risen er myk.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
I mellomtiden, skjær rødløk i 2 cm skiver.
Riv gulrot (uskrelt) grovt.
Riv uskrelt ingefær fint.
Fjern frøene og skjær paprika i 2 cm biter.
Bland kylling, salt [1/4 ts | 1/2 ts], hvetemel [1/2 ss | 1 ss] og en klype pepper i en skål.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling, rødløk og paprika i 4-5 min, rør av og til.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Imens kyllingen steker, bland sriracha, teriyakisaus og vann [1 dl | 2 dl] i en liten skål.
TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt.
Tilsett ingefær [2 ts | 4 ts] til stekepannen og stek i ytterligere 1 min, til velduftende.
Senk til middels varme, tilsett srirachasausen og la det putre i 1-2 min, til sausen tykner.
Rett før servering, bland gulrot med risen.
Anrett ris i dype tallerkener.
Topp med kylling, grønnsaker og saus.