Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
På under en halvtime tryller du frem et fantastisk måltid med mange spennende råvarer. Vi koker ris, og blander den deretter med smør og ingefær. Samtidig steker vi vegetardeig og gulrot med teriyakisaus og vår herlige krydderblanding som vi kaller Ginger Ninja. Vi topper med agurkstaver, svart sesammajones og sprøstekt løk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Salat
150 g
Langkornet hvit ris
1 stk
Ingefær
160 g
Vegetardeig
(Inneholder Gluten, Bygg, Soya)
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder Sennep, Egg)
1 stk
Gulrot
75 g
Teriyakisaus
(Inneholder Gluten, Hvete, Soya)
1 stk
Agurk
1 stk
Sprøstekt løk
(Inneholder Gluten)
50 g
Svart sesammajones
(Inneholder Sennep, Soya, Gluten, Hvete, Sesam, Egg)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
2 ss
Vann* (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
1 ss
Smør (steg 3)
½ ss
Vann (steg 3)
Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en mellomstor kjele.
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk varmen til middels lav og la putre under lokk i 11 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk til servering.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler!
Riv gulrot (uskrelt) grovt.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek vegetardeig, gulrot og Ginger Ninja i 4-5 min, eller til lett brunet.
Rør inn teriyakisaus, vann [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en stor klype pepper. Fjern fra varmen.
I mellomtiden, bland sesammajones og vann [1/2 ss | 1 ss] til dressingkonsistens i en liten skål.
Skjær agurk i 1 cm staver.
Skill salatblad.
Riv ingefær (uskrelt) fint.
Rett før servering, rør smør [1 ss | 2 ss] og ingefær [2 ts | 4 ts] sammen med risen.
Legg salatblad i ett lag utover tallerkener.
Legg ris, vegetardeig og agurk i salatbladene.
Topp med litt sesammajones og et dryss sprøstekte løk.