topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Teriyaki vegetardeig-salat

Teriyaki vegetardeig-salat

med sesammajones og sprøstekt løk

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

På under en halvtime tryller du frem et fantastisk måltid med mange spennende råvarer. Vi koker ris, og blander den deretter med smør og ingefær. Samtidig steker vi vegetardeig og gulrot med teriyakisaus og vår herlige krydderblanding som vi kaller Ginger Ninja. Vi topper med agurkstaver, svart sesammajones og sprøstekt løk.

Tags:
Rask
Vegetar
Allergener:
Gluten
Bygg
Soya
Sennep
Egg
Hvete
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Salat

150 g

Langkornet hvit ris

1 stk

Ingefær

160 g

Vegetardeig

(Inneholder Gluten, Bygg, Soya)

5 g

Ginger Ninja

(Inneholder Sennep, Egg)

1 stk

Gulrot

75 g

Teriyakisaus

(Inneholder Gluten, Hvete, Soya)

1 stk

Agurk

1 stk

Sprøstekt løk

(Inneholder Gluten)

50 g

Svart sesammajones

(Inneholder Sennep, Soya, Gluten, Hvete, Sesam, Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

2 ss

Vann* (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

1 ss

Smør (steg 3)

½ ss

Vann (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier860 kcal
Energi (kj)3598 kj
Fett43.1 g
Mettet fett10.5 g
Karbohydrater90.4 g
Sukker18.6 g
Protein24.1 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en mellomstor kjele.

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk varmen til middels lav og la putre under lokk i 11 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk til servering.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler!  

Stek vegetardeig og gulrot
2

Riv gulrot (uskrelt) grovt.

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek vegetardeig, gulrot og Ginger Ninja i 4-5 min, eller til lett brunet. 

Rør inn teriyakisaus, vann [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en stor klype pepper. Fjern fra varmen. 

Forbered råvarer
3

I mellomtiden, bland sesammajones og vann [1/2 ss | 1 ss] til dressingkonsistens i en liten skål.

Skjær agurk i 1 cm staver. 

Skill salatblad.

Riv ingefær (uskrelt) fint. 

Rett før servering, rør smør [1 ss | 2 ss] og ingefær [2 ts | 4 ts] sammen med risen.

Server
4

Legg salatblad i ett lag utover tallerkener.

Legg ris, vegetardeig og agurk i salatbladene.

Topp med litt sesammajones og et dryss sprøstekte løk.