topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thai-inspirerte tunfiskkaker

Thai-inspirerte tunfiskkaker

med gulrot- og agurksalat og peanøtter

Kjenn på smaken av Thailand med denne friske og fargerike retten! Våre tunfiskkaker med koriander serveres med jasminris og en sprø gulrot- og agurksalat. Topp det hele med salte peanøtter og mynte, og nyt et smaksrikt og enkelt måltid!

Tags:
Rask
Hvetefri
Melkefri
Allergener:
Fisk
Peanøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Lime

320 g

Tunfisk i vann

(Inneholder Fisk)

1 pose

Mynte & koriander

1 stk

Agurk

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

4 g

Ga-Laksa

1 stk

Gulrot

80 g

Søt chilisaus

20 g

Sriracha

150 g

Jasminris

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

1 stk

Egg til fiskekaker

2 ss

Mel til fiskekaker

¼ ts

Salt til fiskekaker

1 ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier735 kcal
Energi (kj)3076 kj
Fett17.2 g
Mettet fett3 g
Karbohydrater106.7 g
Sukker30.2 g
Protein39.7 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Forbered fiskekaker
2

I mellomtiden, hell vann av tunfisk.

Finhakk mynte og koriander hver for seg.

Bland tunfisk, koriander, egg, hvetemel, Ga-Laksa, salt og en klype pepper i en stor skål.

Form farsen til kaker (3 per person) med fuktige hender.

Stek fiskekaker
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek fiskekaker i 8-10 min, eller til brunet og gjennomvarme. Snu med jevne mellomrom, og senk til middels varme når de er brunet.

Bland salat
4

I mellomtiden, skrell gulrot og agurk i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten av gulroten.

Halver lime.

Bland gulrot, agurk, en skvett limesaft, olivenolje, salt og en klype pepper i en mellomstor skål. Sett til side.

Forbered peanøtter
5

Knus peanøtter i posen med en kjevle eller en kjøtthammer.

Bland søt chilisaus og sriracha i en liten skål.

TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt.

Server
6

Anrett ris, fiskekaker og salat på tallerkener.

Topp med mynte og peanøtter, og server med søt chilisaus.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image