Thailandsk grønn karrikylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thailandsk grønn karrikylling

Thailandsk grønn karrikylling

med udonnudler og mangosalat

Bli med på en spennende reise til det thailandske kjøkkenet med denne utmerkede kyllingretten. Vi blander kylling, paprika, pak choi og nudler sammen i en herlig kremet saus av kokosmelk, ingefær og grønn karri. Som tilbehør byr vi på en velbalansert mangosalat med frisk agurk og syltet sjalottløk. Retten toppes med sprøstekt løk og hakkede urter.

Tags:
Sterk
Melkefri
Allergener:
Gluten
Hvete
Fisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Strimlet kyllingbryst

1 stk

Ingefær

200 ml

Kokosmelk

40 g

Grønn karripasta

½ stk

Lime

1 stk

Sprøstekt løk

(Inneholder Gluten)

½ stk

Mango

1 stk

Agurk

1 pose

Mynte & koriander

1 stk

Sjalottløk

4 g

Ga-Laksa

1 stk

Paprika

1 stk

Pak choi

150 g

Udon nudler

(Inneholder Hvete, Gluten)

5 ml

Fiskesaus

(Inneholder Fisk)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Sukker (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

¼ ts

Sukker (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier915 kcal
Energi (kj)3830 kj
Fett35.9 g
Mettet fett21.1 g
Karbohydrater91.8 g
Sukker25.4 g
Protein51.8 g
Natrium225.8 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok nudler
1

Kok opp saltet vann i en kjele.
Kok nudler i 4-6 min, eller til møre.
Spar litt nudelvann [2 dl | 4 dl] i en kopp og hell av resten.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann. 

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, skjær sjalottløk i tynne skiver.
Del lime [1/2 stk, 2P] i to.
Bland en skvett limesaft, sukker [1/2 ts | 1 ts], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og sjalottløk i en mellomstor skål. Sett til side.
Riv ingefær (uskrelt) fint.
Skjær paprika i 2 cm biter.
Grovhakk pak choi.

Stek kylling og lag saus
3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en panne på middels høy varme.
Krydre kylling med en klype salt.
Stek kylling, paprika og ingefær [2 ts | 4 ts] i 3-4 min, eller til kyllingen begynner å bli brun.
Senk varmen til middels. Rør inn pak choi, kokosmelk, grønn karripasta, fiskesaus, Ga-laksa, nudelvann [1 dl | 2 dl] og sukker [1/4 ts | 1/2 ts]. Kok i 3-4 min, eller til lett tyknet.
TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydning av rosa i midten.

Forbered råvarer
4

I mellomtiden, skrell mango [1/2 stk, 2P].Skjær langs sidene på steinen slik at du får to deler.
Skjær mangodelene og agurk i 2 cm biter.
Finhakk mynte og koriander.
Rett før servering, bland mango og agurk sammen med sjalottløk.

Tilsett nudler
5

Bland nudler sammen med kylling i stekepannen. Smak til med en klype salt og pepper.
Kok i ytterligere 1 min, eller til gjennomvarmet.
TIPS:Om nudelblandingen ser tørr ut, tilsett en skvett vann.

Server
6

Anrett grønn karri-kylling og nudler i skåler.
Strø på sprøstekt løk.
Server mangosalat i en skål på siden.
Pynt alt med hakkede urter.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image