Bli med på en spennende reise til det thailandske kjøkkenet med denne utmerkede kyllingretten. Vi blander kylling, paprika, pak choi og nudler sammen i en herlig kremet saus av kokosmelk, ingefær og grønn karri. Som tilbehør byr vi på en velbalansert mangosalat med frisk agurk og syltet sjalottløk. Retten toppes med sprøstekt løk og hakkede urter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Strimlet kyllingbryst
1 stk
Ingefær
200 ml
Kokosmelk
40 g
Grønn karripasta
½ stk
Lime
1 stk
Sprøstekt løk
(Inneholder Gluten)
½ stk
Mango
1 stk
Agurk
1 pose
Mynte & koriander
1 stk
Sjalottløk
4 g
Ga-Laksa
1 stk
Paprika
1 stk
Pak choi
150 g
Udon nudler
(Inneholder Hvete, Gluten)
5 ml
Fiskesaus
(Inneholder Fisk)
½ ts
Sukker (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
¼ ts
Sukker (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
Kok opp saltet vann i en kjele.
Kok nudler i 4-6 min, eller til møre.
Spar litt nudelvann [2 dl | 4 dl] i en kopp og hell av resten.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
I mellomtiden, skjær sjalottløk i tynne skiver.
Del lime [1/2 stk, 2P] i to.
Bland en skvett limesaft, sukker [1/2 ts | 1 ts], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og sjalottløk i en mellomstor skål. Sett til side.
Riv ingefær (uskrelt) fint.
Skjær paprika i 2 cm biter.
Grovhakk pak choi.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en panne på middels høy varme.
Krydre kylling med en klype salt.
Stek kylling, paprika og ingefær [2 ts | 4 ts] i 3-4 min, eller til kyllingen begynner å bli brun.
Senk varmen til middels. Rør inn pak choi, kokosmelk, grønn karripasta, fiskesaus, Ga-laksa, nudelvann [1 dl | 2 dl] og sukker [1/4 ts | 1/2 ts]. Kok i 3-4 min, eller til lett tyknet.
TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydning av rosa i midten.
I mellomtiden, skrell mango [1/2 stk, 2P].Skjær langs sidene på steinen slik at du får to deler.
Skjær mangodelene og agurk i 2 cm biter.
Finhakk mynte og koriander.
Rett før servering, bland mango og agurk sammen med sjalottløk.
Bland nudler sammen med kylling i stekepannen. Smak til med en klype salt og pepper.
Kok i ytterligere 1 min, eller til gjennomvarmet.
TIPS:Om nudelblandingen ser tørr ut, tilsett en skvett vann.
Anrett grønn karri-kylling og nudler i skåler.
Strø på sprøstekt løk.
Server mangosalat i en skål på siden.
Pynt alt med hakkede urter.