Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
1 stk
Løk
2 stk
Gulrot
1 stk
Paprika
stk
Paprika, grønn
½ stk
Ingefær
1 stk
Hvitløk
30 g
Tikka masala
300 g
Strimlet kyllingbryst
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
½ boks
Tomatpure
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
1 stk
Vårløk
3 dl
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
Kok opp vann* [3 dl | 6 dl] i en gryte. Tilsett ris og salt* [¼ ts | ½ ts] og kok under lokk på lav varme i 12 min. Ta gryten av varmen og la hvile under lokk i 10 eller til vannet er absorbert og risen er myk. TIPS: Risen skal dampes, så ikke sniktitt!
Skjær løk i tynne skiver. Skjær gulrot (uskrellet) i tynne halve skiver. Halver paprika, fjern frø og skjær i 2 cm tykke terninger. Press eller finhakk hvitløk. Riv ingefær (uskrellet). Finhakk vårløk.
Varm opp en smule olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Krydre kyllingstrimler med salt* og pepper*. Stek i 4-5 min, eller inntil brunet og gjennomstekt. Overfør til en tallerken.
Varm opp enda en skvett olivenolje* i samme stekepanne på middels høy varme. Tilsett løk, paprika og gulrot og stek i 3-4 min, eller til de er myke. Tilsett Tikka Masala, hvitløk, ingefær og tomatpuré. Stek i ytterligere 1 min. Rør inn matfløte og soyasaus og la simre i 2-3 min, eller inntil lett tyknet.
Tilsett kylling og tilhørende kjøttsaft i sausen.
Anrett ris i skåler og topp med Tikka Masala kylling. Pynt med vårløk.