Torsk florentine med ovnsbakt rosenkål og kremet saus.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Torsk
(Inneholder Fisk)
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
1 stk
Hvitløk
1 stk
Tomat
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
1 stk
Sjalottløk
½ stk
Sitron
500 g
Poteter
150 g
Rosenkål
2 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
2 ss
Hvetemel (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 4)
Sett ovnen på 220°C/240°C (varmluft). Del poteter i to og fordel på den ene siden av et stekebrett med bakepapir (rosenkål skal legges på den andre siden senere). Krydre med en klype salt* og pepper* og drypp over en skvett olivenolje*. Bland godt. Stek i 25-30 min, til gyllen.
Fjern bunnen på rosenkål og eventuelle gule blader. Del rosenkål i to. Riv en klype sitronskall og skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Finhakk tomat. Bland hvetemel* [2 ss | 4 ss] og sitronskall i en dyp tallerken. Krydre fisk på begge sider med en klype salt*. Dypp fisk i melblandingen. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.
Når potetene har ca. 10 min. igjen; fordel rosenkål på den andre siden av stekebrettet. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt*. Stek videre i 10-12 min, til møre. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.
Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek fisk i 3-4 min på hver side, til gyllen og gjennomstekt. Snu forsiktig. Overfør forsiktig til en tallerken. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Senk til middels varme og stek sjalottløk i 1-2 min. Tilsett hvitløk og stek i ytterligere 30 sek. Rør inn tomat, spinat, grønnsaksbuljong [1/2 pakke, 2P], matfløte [1/2 pakke, 2P] og finrevet ost. Kok i 1-2 min, til spinaten faller sammen. Krydre med salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper*. TIPS: Ikke vask stekepannen, så får du med sausen fra fisken.
Anrett poteter og rosenkål på tallerkener. Press over en skvett sitronsaft. Hell saus ved siden av grønnsakene. Legg fisk over sausen.