topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Umamiglaserte kikerter

Umamiglaserte kikerter

med ponzu-grønnsaker og srirachayoghurt

La oss friste med en smaksrik vegetarrett som står klar på middagsbordet på under en halvtime! Vi steker kikerter med en glaze laget av væske fra kikertene, soyasaus, honning og umamisaus. Kikertene serveres på en seng av luftig jasminris som vi aromatiserer med hvitløksolje. Som tilbehør lager vi en frisk salat med reddiker, agurk, peanøtter og gulrot blandet i ponzudressing. Retten toppes med srirachamajones og koriander.

Tags:
Rask
Sterk
Allergener:
Sesam
Soya
Hvete
Gluten
Bløtdyr
Peanøtter
Sulfitter
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

50 g

Umamisaus

(Inneholder Sesam, Soya, Hvete, Gluten, Bløtdyr)

1 pakke

Kikerter

12.5 g

Honning

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

2 stk

Hvitløk

150 g

Jasminris

1 stk

Gulrot

1 stk

Agurk

75 g

Reddiker

1 pose

Koriander

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

15 ml

Ponzudressing

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten, Sulfitter)

75 ml

Yoghurt

(Inneholder Melk)

10 g

Sriracha

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

2 ss

Olivenolje (steg 2)

½ ss

Hvetemel (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier891 kcal
Energi (kj)3727 kj
Fett45 g
Mettet fett9.5 g
Karbohydrater96.7 g
Sukker17.9 g
Protein20.2 g
Natrium161 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann [3 dl | 6 dl].

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Lag glaze
2

Finhakk eller press hvitløk.

Spar litt væske fra kikerter [2 ss | 4 ss] i en liten skål og hell av resten.

Skyll kikerter.

Tilsett soyasaus, honning [1/2 pakke, 2P], umamisaus og hvetemel [1/2 ss | 1 ss] i skålen med væske fra kikerter.

Bland olivenolje [2 ss | 4 ss] og hvitløk en ny liten skål.

Stek kikerter
3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kikerter i 5-7 min, eller til gylne.

Bland salat
4

Halver reddiker.

Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller, og finhakk den siste biten.

Skjær agurk i tynne staver.

Grovhakk peanøtter.

Bland reddiker, agurk, peanøtter, gulrot, ponzudressing, olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en mellomstor skål. Sett til side.

Glaser kikerter
5

Tilsett glaze i stekepannen med kikerter og la putre i 2-3 min, til sausen tykner og kikerter er glaserte.

Bland sriracha [1/2 pose, 2P] og yoghurt i en liten skål. Smak til med salt og pepper.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener og hell over en skvett hvitløksolje.

Topp med salat og kikerter.

Server med srirachayoghurt.

Garner med revne korianderblader.