La oss friste med en smaksrik vegetarrett som står klar på middagsbordet på under en halvtime! Vi steker kikerter med en glaze laget av væske fra kikertene, soyasaus, honning og umamisaus. Kikertene serveres på en seng av luftig jasminris som vi aromatiserer med hvitløksolje. Som tilbehør lager vi en frisk salat med reddiker, agurk, peanøtter og gulrot blandet i ponzudressing. Retten toppes med srirachamajones og koriander.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
50 g
Umamisaus
(Inneholder Sesam, Soya, Hvete, Gluten, Bløtdyr)
1 pakke
Kikerter
12.5 g
Honning
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
2 stk
Hvitløk
150 g
Jasminris
1 stk
Gulrot
1 stk
Agurk
75 g
Reddiker
1 pose
Koriander
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
15 ml
Ponzudressing
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten, Sulfitter)
75 ml
Yoghurt
(Inneholder Melk)
10 g
Sriracha
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
2 ss
Olivenolje (steg 2)
½ ss
Hvetemel (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
Kok opp en mellomstor kjele med vann [3 dl | 6 dl].
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Finhakk eller press hvitløk.
Spar litt væske fra kikerter [2 ss | 4 ss] i en liten skål og hell av resten.
Skyll kikerter.
Tilsett soyasaus, honning [1/2 pakke, 2P], umamisaus og hvetemel [1/2 ss | 1 ss] i skålen med væske fra kikerter.
Bland olivenolje [2 ss | 4 ss] og hvitløk en ny liten skål.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kikerter i 5-7 min, eller til gylne.
Halver reddiker.
Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller, og finhakk den siste biten.
Skjær agurk i tynne staver.
Grovhakk peanøtter.
Bland reddiker, agurk, peanøtter, gulrot, ponzudressing, olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en mellomstor skål. Sett til side.
Tilsett glaze i stekepannen med kikerter og la putre i 2-3 min, til sausen tykner og kikerter er glaserte.
Bland sriracha [1/2 pose, 2P] og yoghurt i en liten skål. Smak til med salt og pepper.
Anrett ris i dype tallerkener og hell over en skvett hvitløksolje.
Topp med salat og kikerter.
Server med srirachayoghurt.
Garner med revne korianderblader.