Spaghetti bolognese er en populær klassiker, og i dag skal vi lage en vegetarisk versjon. Vi blander vegetardeigen i en smakfull tomatsaus med hvitløk, og topper retten med fersk basilikum og en frisk italiensk salsa cruda.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Spaghetti
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)
½ stk
Rødløk
160 g
Vegetardeig
(Inneholder Gluten, Bygg, Soya)
½ boks
Tomatpure
1 pakke
Hakkede tomater m. hvitløk & løk
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
100 g
Mornaysaus
(Inneholder Melk)
4 g
Middelhavsdrøm
1 pose
Basilikum
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
125 g
Cherrytomater
4 g
Hvitløksflørt
½ ss
Olivenolje (steg 2)
1 ts
Sukker (steg 4)
½ ts
Salt (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 5)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'.
Spar litt pastavann [2 dl | 4 dl] i en kopp og hell av resten.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tilsett vegetardeig, og stek i 2-3 min.
Tilsett Middelhavsdrøm, Hvitløksflørt, grønnsaksbuljong, balsamico og tomatpure [1/2 pakke, 2P], og stek i 1-2 min, eller til velduftende.
Tilsett hakket tomat, sukker [1 ts | 2 ts], salt [1/2 ts | 1 ts] og pastavann [1 dl | 2 dl] i stekepannen med vegetardeig. Senk til middels varme, og la putre i 3-4 min.
Bland inn Mornaysaus, og la putre i 1-2 min på lav varme.
I mellomtiden, finhakk løk [1/2 stk, 2P].
Skjær cherrytomat i to.
Finhakk basilikum.
Bland cherrytomat, løk, basilikum, olivenolje [1/2 ss | 1 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og pepper.
Bland spaghetti og tomatsaus godt sammen.
Anrett vegetarbolognes i skåler.
Topp med finrevet ost og italiensk salsa cruda.