Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 boks
Tomatpure
1 pakke
Rigatoni
(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)
1 stk
Hvitløk
1 g
Chiliflak
1 pose
Basilikum
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
1 stk
Paprika
4 g
Hvitløksflørt
125 g
Cherrytomater
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
160 g
Vegetardeig
(Inneholder Gluten, Bygg, Soya)
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
½ ts
Salt (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 2)
½ ts
Sukker (steg 3)
Kok opp saltet vann i en stor kjele.
Kok pasta i 11-12 min, eller til ‘al dente’. Spar litt pastavann [2 dl | 4 dl] og hell av resten.
Skjær paprika i 2 cm biter.
Finhakk eller press hvitløk.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er ferdig, men at den fremdeles har litt tyggemotstand.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek vegetardeig, cherrytomater, paprika og salt [1/2 ts | 1 ts] i 4-5 min, eller til brunet og mykt.
Tilsett hvitløk, Hvitløksflørt og chiliflak. Stek videre i 1-2 min, eller til velduftende.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Tilsett balsamico, soyasaus [1/2 pakke, 2P], tomatpuré, pastavann [1,5 dl | 3 dl] og sukker [1/2 ts | 1 ts]. Rør godt.
La putre i 1-2 min, eller til tyknet.
Rør inn pasta.
TIPS: Tilsett litt mer pastavann om sausen ser for tykk ut.
Anrett pasta i dype tallerkener.
Riv basilikum grovt over.
Strø over finrevet ost.