topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk pasta arrabiata

Vegetarisk pasta arrabiata

med vegetardeig og stekte cherrytomater

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

Tags:
Sterk
Under 650 kcal
Rask
Vegetar
Allergener:
Hvete
Gluten
Melk
Egg
Sulfitter
Bygg
Soya

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 boks

Tomatpure

1 pakke

Rigatoni

(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)

1 stk

Hvitløk

1 g

Chiliflak

1 pose

Basilikum

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

1 stk

Paprika

4 g

Hvitløksflørt

125 g

Cherrytomater

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

160 g

Vegetardeig

(Inneholder Gluten, Bygg, Soya)

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 2)

½ ts

Sukker (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier626 kcal
Energi (kj)2618 kj
Fett14.4 g
Mettet fett3.4 g
Karbohydrater84.8 g
Sukker18.4 g
Protein33.6 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok pasta
1

Kok opp saltet vann i en stor kjele.

Kok pasta i 11-12 min, eller til ‘al dente’. Spar litt pastavann [2 dl | 4 dl] og hell av resten.

Skjær paprika i 2 cm biter. 

Finhakk eller press hvitløk. 

TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.

TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er ferdig, men at den fremdeles har litt tyggemotstand. 

Stek vegetardeig
2

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. 

Stek vegetardeig, cherrytomater, paprika og salt [1/2 ts | 1 ts] i 4-5 min, eller til brunet og mykt. 

Tilsett hvitløk, Hvitløksflørt og chiliflak. Stek videre i 1-2 min, eller til velduftende. 

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Lag saus
3

Tilsett balsamico, soyasaus [1/2 pakke, 2P], tomatpuré, pastavann [1,5 dl | 3 dl] og sukker [1/2 ts | 1 ts]. Rør godt. 

La putre i 1-2 min, eller til tyknet. 

Rør inn pasta. 

TIPS: Tilsett litt mer pastavann om sausen ser for tykk ut.

Server
4

Anrett pasta i dype tallerkener. 

Riv basilikum grovt over.

Strø over finrevet ost.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image