Får du heller ikke nok av taco? Kanskje det er på tide å prøve en vegetarisk variant! Vi har byttet ut de tradisjonelle meksikanske smakene med asiatiske, og har latt oss inspirere av det vietnamesiske kjøkkenet. Vi fyller tortillabrød med stekt vegetardeig i en smakrik saus med soyasaus, lime, hvitløk og ingefær. Tacoene toppes med revet gulrot, ferske mangobiter, srirachamajones, peanøtter, chili og mynte.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
8 stk
Små tortillabrød
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Sennep, Soya)
160 g
Vegetardeig
(Inneholder Gluten, Bygg, Soya)
1 stk
Rødløk
2 stk
Gulrot
½ stk
Rød chili
½ stk
Lime
2 stk
Hvitløk
1 stk
Ingefær
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
½ stk
Mango
1 pose
Mynte
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
10 g
Sriracha
2 ts
Sukker (steg 1)
1 ss
Vann (steg 1)
2 ss
Olivenolje (steg 3)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft), hvis du ikke har en mikrobølgeovn.
Del chili [1/2 stk, 2P] i to på langs, fjern frø og finhakk.
Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.
Skrell og riv ingefær og hvitløk fint.
Bland hvitløk, ingefær [2 ts | 4 ts], soyasaus, sukker [2 ts | 4 ts], vann [1 ss | 2 ss] og en skvett limesaft. Sett til side.
Finhakk mynteblader.
Riv gulrot (uskrelt) grovt.
Skjær rødløk i tynne skiver.
Skrell mango [1/2 stk, 2P] og del i to på hver side av stenen. Skjær deretter i 1 cm store terninger.
Varm opp olivenolje [2 ss | 4 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek løk og vegetardeig i 3-4 min, eller til løk mykner og vegetardeig er noe brunet.
Ta stekepannen av varmen og tilsett saus.
I mellomtiden, varm tortillabrød i mikrobølgeovnen i 30-60 sek, eller pakk inn i folie og varm i ovnen i 4-5 min.
Bland sriracha [1/2 pose, 2P] og majones i en liten skål.
Fyll tortillabrød med gulrot, vegetardeig og mango.
Topp med srirachamajones og garner med peanøtter, chili og mynte.