I dag skal vi lage krydret ytrefilet av svin med en herlig mos av poteter og knollselleri. Tilbehøret i dag er en grønn epleslaw med kål og dill, og vi skal lage en nydelig kremet dillyoghurt som binder smakene sammen.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
4 g
Jorda Rundt
(Inneholder Egg, Sennep)
1 stk
Eple
150 g
Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)
(Kan inneholde Selleri)
1 pose
Dill
500 g
Bakepotet
1 stk
Knollselleri
(Inneholder Selleri)
300 g
Svin ytrefilet
3 ss
Melk (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 3)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Kok opp en kjele med saltet vann.
Skrell knollselleri og potet og skjær i 2 cm biter.
Kok knollselleri og potet i 11-13 min, til mør. Hell av vannet. Tilsett melk [3 ss | 6 ss], salt [½ ts | 1 ts] og en klype pepper. Mos med en potetmoser. Tilsett en klatt smør om ønskelig. La hvile under lokk til servering.
Legg svinekjøtt på en tallerken og drypp over en skvett olivenolje. Krydre alle sider med Jorda Rundt og en klype salt og pepper.
Legg på et stekebrett med bakepapir og stek i ovnen i 14-18 min.
Skjær eple i tynne skiver.
Finhakk dill.
Legg strimlet kålsalat, eple, halvparten av yoghurten, salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper i en skål. Bland sammen rett før servering.
Bland resterende yoghurt, halvparten av dillen og en klype salt og pepper i en skål.
TIPS: Server dill ved siden av dersom barna ikke liker det.
Når kjøttet er ferdig stekt, overfør til en ren tallerken. Dekk til med aluminiumsfolie og la hvile til servering.
Skjær svinekjøtt i 2 cm tykke skiver.
Anrett kjøtt, potet- og knollsellerimos og epleslaw på tallerkener.
Server med en klatt yoghurt og en klype pepper.
Topp med resterende dill.