Pannestekte sellerilapper
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannestekte sellerilapper

Pannestekte sellerilapper

med squashsalat og pinjekjerne

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

Dagens rett er en smakfull og kreativ vegetarmiddag. Vi lager sellerilapper enkelt fra bunnen av – revet knollselleri, løk, mye deilig krydder, persille og ost. Som tilbehør serverer vi ovnsbakte poteter og en squash-salat med en skvett sitronsaft og et dryss ristede pinjekjerner. Retten serveres med vår herlige aioli.

Tags:
Vegetar
Kalorilett
Allergener:
Selleri
Melk
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid40 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Løk

4 g

Hvitløksflørt

10 g

Pinjekjerner

(Kan inneholde Hvete, Nøtter, Peanøtter, Sesam, Bygg, Havre, Rug, Spelt)

40 g

Ruccola

1 stk

Knollselleri

(Inneholder Selleri)

1 stk

Squash

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

1 pose

Kruspersille

1 stk

Sitron

400 g

Småpoteter

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

2

Egg til lapper

2 ss

Mel til lapper

½ ts

Salt til lapper

½ ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier584 kcal
Energi (kj)2444 kj
Fett28.1 g
Mettet fett5.3 g
Karbohydrater56.8 g
Sukker11.5 g
Protein21.3 g
Natrium441.8 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak poteter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 3 cm biter.

Overfør til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, finhakk persille.

Skrell og finhakk løk.

Del sitron i to.

Skrell og riv knollselleri grovt.

Lag sellerifarse
3

Bland selleri, grønnsaksbuljong, Hvitløksflørt, persille, ost, løk, egg, hvetemel, salt og en klype pepper i en stor skål.

Lag salat
4

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme. Rist pinjekjerner i 3-4 min, eller til gylne. Overfør til en liten skål.

Skyll ruccola.

Skrell squash (uskrelt) til lange bånd med en skreller.

Bland olivenolje, en skvett sitronsaft, salt og en klype pepper i en skål.

Tilsett ruccola og squash. Bland sammen rett før servering.

Stek sellerilapper
5

Dekk bunnen av stekepannen brukt til pinjekjerner med olivenolje og varm opp på middels høy varme.

Bruk en skje og legg klumper (2 per person) av sellerifarse i pannen.

Trykk ned med en slikkepott slik at farsen blir til sellerilapper. Stek i 3-4 min på hver side, eller til gyllen brune og gjennomstekte.

Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.

TIPS: Ikke snu lappene for tidlig, da kan de falle fra hverandre.

Server
6

Anrett sellerilapper på tallerkener.

Server salat toppet med pinjekjerner, poteter og aioli ved siden av.