Pistasjbakt hyse
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pistasjbakt hyse

Pistasjbakt hyse

med pisket ost og avokadosalat

Ovnsbakt fisk er både godt og enkelt å lage. I denne oppskriften vender vi hysefileter i en blanding av hakkede pistasjnøtter og panko paneringsmel, før vi ovnsbaker fisken til den blir gyllen og sprø. Som tilbehør koker vi poteter som vi vender i smør og oregano, og blander sammen en frisk salat med ruccola, tomat og avokado. Til slutt pisker vi sammen en kremet saus av salatost, creme fraiche og sitronsaft.

Allergener:
Nøtter
Gluten
Hvete
Melk
Fisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

30 g

Pistasjnøtter

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter, Rug, Sesam, Spelt, Hvete)

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

75 ml

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

1 pose

Oregano

1 stk

Avokado

250 g

Hyse

(Inneholder Fisk)

40 g

Ruccola

1 stk

Tomat

100 g

Gresk salatost

(Inneholder Melk)

1 stk

Sitron

400 g

Småpoteter

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør til poteter

¼ ts

Salt til dressing

1 ss

Olje til dressing

¼ ts

Salt til fisk

¼ ts

Salt til salat

½ ss

Olje til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier984 kcal
Energi (kj)4116 kj
Fett60.3 g
Mettet fett25.1 g
Karbohydrater53.2 g
Sukker10.8 g
Protein48.9 g
Natrium32.8 mg

Framgangsmåte

Kok potet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.

Kok potet i 12-15 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.

Hell av vannet. Tilsett smør, og krydre potet med en klype salt og pepper.

Sett til side under lokk.

Pisk ost
2

I mellomtiden, skjær sitron i båter.

Smuldre salatost fint.

Bland salatost, creme fraiche, sitronsaft og en klype salt og pepper i en mellomstor skål. Pisk alt godt sammen og sett til side.

Forbered fisk
3

Finhakk pistasjnøtter.

Bland salt, olivenolje, panko og pistasjnøtter i en liten skål.

Legg fisk på et stekebrett med bakepapir. Tørk med kjøkkenpapir og krydre med salt.

Topp fisk med pistasjblandingen, og press den forsiktig fast.

Bak i ovnen i 9-10 min, eller til gyllen og gjennomstekt.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Forbered råvarer
4

I mellomtiden, finhakk oregano.

Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje. Skjær i 1 cm store biter.

Grovhakk tomat.

Skyll ruccola.

Bland salat
5

Bland ruccola, salt og olivenolje i en stor skål.

Vend kokt potet i oregano.

Server
6

Anrett hyse, ruccola og potet på tallerkener.

Topp ruccola med tomat og avokado. Krydre avokado og tomat med en klype salt.

Server med en klatt pisket ost.