topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk kjøttdeigbowl

Asiatisk kjøttdeigbowl

med ristede sesamfrø og stekt pak choi

Asiatisk kjøttdeigbowl med ristede sesamfrø og stekt pak choi

Tags:
Rask
Allergener:
Sesam
Egg
Sennep
Hvete
Soya
Gluten
Fisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)

50 g

Srirachamajones

(Inneholder Egg, Sennep)

1 pose

Koriander

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

5 ml

Fiskesaus

(Inneholder Fisk)

1 stk

Gulrot

150 g

Basmatiris

1 stk

Lime

1 stk

Pak choi

30 g

Hoisinsaus

(Inneholder Sesam, Soya, Gluten, Hvete)

½ stk

Sitrongress

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier848 kcal
Energi (kj)3547 kj
Fett44.77 g
Mettet fett11.1 g
Karbohydrater73.88 g
Sukker20 g
Protein35.12 g
Natrium50 mg

Redskaper

Rivjern
Kasserolle
Stor stekepanne

Framgangsmåte

Kok ris
1

Bank sitrongress [½ stk, 2P] lett med en tresleiv. Varm opp olivenolje [½ ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek sitrongress i 1-2 min. Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts]. Dekk til med lokk, senk til middels lav varme og la småkoke i 10 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk til servering. Fjern sitrongress før servering. TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

Forbered råvarer
2

Finhakk koriander. Riv gulrot (uskrellet) grovt. Skjær lime i båter. Grovhakk pak choi.

Rist sesamfrø
3

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme. Rist sesamfrø i 2-3 min, til gylne. Overfør til en skål.

Stek kjøttdeig
4

Varm opp olivenolje [½ ss | 1 ss] i stekepannen på middels høy varme. Stek kjøttdeig i 4-5 min, til brunet. Bryt opp kjøttdeigen med stekespaden. VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Lag saus
5

Tilsett fiskesaus, soyasaus, hoisinsaus, salt [¼ ts | ½ ts], en klype pepper og en stor skvett limesaft. Tilsett pak choi. Kok i 1-2 min, til sausen har tyknet og pak choi har blitt myk. Rør inn halvparten av korianderen rett før servering.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener. Topp med revet gulrot og kjøttdeig med saus. Strø over sesamfrø, resterende koriander og hell over en klatt srirachamajones.