Asiatisk kjøttdeigbowl med ristede sesamfrø og stekt pak choi
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Kjøttdeig av storfe
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)
50 g
Srirachamajones
(Inneholder Egg, Sennep)
1 pose
Koriander
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
5 ml
Fiskesaus
(Inneholder Fisk)
1 stk
Gulrot
150 g
Basmatiris
1 stk
Lime
1 stk
Pak choi
30 g
Hoisinsaus
(Inneholder Sesam, Soya, Gluten, Hvete)
½ stk
Sitrongress
½ ss
Olivenolje (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 5)
Bank sitrongress [½ stk, 2P] lett med en tresleiv. Varm opp olivenolje [½ ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek sitrongress i 1-2 min. Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts]. Dekk til med lokk, senk til middels lav varme og la småkoke i 10 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk til servering. Fjern sitrongress før servering. TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
Finhakk koriander. Riv gulrot (uskrellet) grovt. Skjær lime i båter. Grovhakk pak choi.
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme. Rist sesamfrø i 2-3 min, til gylne. Overfør til en skål.
Varm opp olivenolje [½ ss | 1 ss] i stekepannen på middels høy varme. Stek kjøttdeig i 4-5 min, til brunet. Bryt opp kjøttdeigen med stekespaden. VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Tilsett fiskesaus, soyasaus, hoisinsaus, salt [¼ ts | ½ ts], en klype pepper og en stor skvett limesaft. Tilsett pak choi. Kok i 1-2 min, til sausen har tyknet og pak choi har blitt myk. Rør inn halvparten av korianderen rett før servering.
Anrett ris i dype tallerkener. Topp med revet gulrot og kjøttdeig med saus. Strø over sesamfrø, resterende koriander og hell over en klatt srirachamajones.