Her har vi satt sammen en fortryllende kombinasjon av smakfulle ingredienser! Vi steker laks og glaserer den med balsamico. Tilbehøret i dag er pestotoppede poteter og en frisk avokadosalat med pinjekjerner og basilikum.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
500 g
Poteter
½ stk
Hvitløk
40 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
20 g
Mandler
(Inneholder Nøtter)
1 pose
Bladpersille
25 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
250 g
Cherrytomater
1 stk
Avokado
1 pose
Basilikum
100 g
Gresk salatost
(Inneholder Melk)
20 g
Pinjekjerner
(Kan inneholde Peanøtter, Sesam, Nøtter)
1 ss
Vann* (steg 2)
2.5 ss
Olivenolje (steg 2)
½ ts
Salt (steg 4)
½ ts
Sukker (steg 5)
1 ss
Olivenolje (steg 6)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Kok opp saltet vann i en kjele.
Kok poteter i 15-18 min, eller til møre.
Del cherrytomater i to.
Skjær gresk salatost i tynne skiver.
Finhakk persille, mandler, halvparten av basilikum (spar noen hele blader til pynt) og hvitløk [1/2 stk, 2P]. Bland alt sammen med halvparten av finrevet ost, olivenolje [2,5 ss | 5 ss] og vann [1 ss | 2 ss] i en skål. Smak til med en klype salt og pepper. Sett til side.
TIPS: TIlsett en skvett vann om du syns pestoen ser for tykk ut.
TIPS: Jo finere du hakker ingrediensene, jo bedre!
Når potetene er ferdig kokt, legg dem på et stekebrett med bakepapir. Trykk dem forsiktig ned med en gaffel.
Hell over en stor skvett olivenolje, krydre med en klype salt og dryss over resterende finrevet ost. Bak i ovnen i 10-12 min, eller til gyllen brune.
TIPS: Potetene skal falle litt fra hverandre når du trykker på dem.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tørk fisk med kjøkkenpapir. Krydre hver side med salt [1/2 ts | 1 ts].
Stek laks med skinnet ned i 3-4 min. Snu og stek videre i 3-5 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når den flaker seg og kjøttet er matt.
Overfør fisk til en tallerken og sett til side.
Vask stekepannen og varm opp på middels varme.
TIlsett balsamico og sukker [1/2 ts | 1 ts], og la putre til det tykner, ca. 1-2 min. Fjern fra varmen.
Rett før servering, skjær avokado i to, fjern stein, ta ut innmaten med en skje og skjær i tynne skiver.
Anrett fisk på tallerkener.
Drypp balsamicoglasur over.
Legg poteter på den ene siden og topp med pesto.
Legg cherrytomater, avokado og gresk salatost på den andre siden.
Topp med olivenolje [1 ss | 2 ss], pinjekjerner og resterende basilikum.