Balsamicoglasert laks og avokadosalat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Balsamicoglasert laks og avokadosalat

Balsamicoglasert laks og avokadosalat

med pestotoppede poteter og pinjekjerner

Her har vi satt sammen en fortryllende kombinasjon av smakfulle ingredienser! Vi steker laks og glaserer den med balsamico. Tilbehøret i dag er pestotoppede poteter og en frisk avokadosalat med pinjekjerner og basilikum.

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Fisk
Melk
Egg
Nøtter
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

500 g

Poteter

½ stk

Hvitløk

40 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

20 g

Mandler

(Inneholder Nøtter)

1 pose

Bladpersille

25 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

250 g

Cherrytomater

1 stk

Avokado

1 pose

Basilikum

100 g

Gresk salatost

(Inneholder Melk)

20 g

Pinjekjerner

(Kan inneholde Peanøtter, Sesam, Nøtter)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Vann* (steg 2)

2.5 ss

Olivenolje (steg 2)

½ ts

Salt (steg 4)

½ ts

Sukker (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 6)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1208 kcal
Energi (kj)5056 kj
Fett83.6 g
Mettet fett23.2 g
Karbohydrater59.1 g
Sukker14.2 g
Protein50.6 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok poteter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Kok opp saltet vann i en kjele. 

Kok poteter i 15-18 min, eller til møre. 

Del cherrytomater i to. 

Skjær gresk salatost i tynne skiver. 

Lag pesto
2

Finhakk persille, mandler, halvparten av basilikum (spar noen hele blader til pynt) og hvitløk [1/2 stk, 2P]. Bland alt sammen med halvparten av finrevet ost, olivenolje [2,5 ss | 5 ss] og vann [1 ss | 2 ss] i en skål. Smak til med en klype salt og pepper. Sett til side. 

TIPS: TIlsett en skvett vann om du syns pestoen ser for tykk ut.

TIPS: Jo finere du hakker ingrediensene, jo bedre!

Bak poteter
3

Når potetene er ferdig kokt, legg dem på et stekebrett med bakepapir. Trykk dem forsiktig ned med en gaffel. 

Hell over en stor skvett olivenolje, krydre med en klype salt og dryss over resterende finrevet ost. Bak i ovnen i 10-12 min, eller til gyllen brune.

TIPS: Potetene skal falle litt fra hverandre når du trykker på dem. 

Stek fisk
4

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. 

Tørk fisk med kjøkkenpapir. Krydre hver side med salt [1/2 ts | 1 ts]. 

Stek laks med skinnet ned i 3-4 min. Snu og stek videre i 3-5 min, eller til gjennomstekt. 

TIPS: Fisken er ferdig når den flaker seg og kjøttet er matt.

Lag balsamicoglasur
5

Overfør fisk til en tallerken og sett til side. 

Vask stekepannen og varm opp på middels varme. 

TIlsett balsamico og sukker [1/2 ts | 1 ts], og la putre til det tykner, ca. 1-2 min. Fjern fra varmen. 

Rett før servering, skjær avokado i to, fjern stein, ta ut innmaten med en skje og skjær i tynne skiver.

Servér
6

Anrett fisk på tallerkener. 

Drypp balsamicoglasur over. 

Legg poteter på den ene siden og topp med pesto. 

Legg cherrytomater, avokado og gresk salatost på den andre siden. 

Topp med olivenolje [1 ss | 2 ss], pinjekjerner og resterende basilikum.