Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Nyt denne helt nye risotto-oppskriften med ovnsbakt butternutgresskar som kommer til å skape følelsen av hverdagsluksus i heimen. Risottoen lager seg nesten selv, og alt du trenger å gjøre er å tilsette løk, krydder, timian og naturligvis smør og ost. Retten toppes med en sprø pinjekjerne-pangrattato og frisk ruccola.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Butternutgresskar
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
10 g
Pinjekjerner
(Kan inneholde Hvete, Nøtter, Peanøtter, Sesam, Bygg, Havre, Rug, Spelt)
1 stk
Hvitløk
1 stk
Løk
1 pose
Timian
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
40 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
4 g
Hvitløksflørt
40 g
Ruccola
150 g
Risottoris
½ ss
Olivenolje (steg 2)
1 ss
Smør (steg 3)
½ ts
Salt (steg 3)
6 dl
Vann (steg 3)
1 ss
Smør (steg 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skrell gresskar [1/2 stk, 2P].
Del i to og fjern frø. Skjær i 1 cm biter.
Overfør til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper.
Bak i ovnen i 15-25 min, eller til møre og gylne.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Rist panko og pinjekjerner i 3-4 min, eller til gylne og sprø.
Krydre med en klype salt og pepper.
Sett til side i en liten skål.
Finhakk (eller press) hvitløk og løk.
Smelt smør [1 ss | 2 ss] i stekepannen på middels høy varme.
Stek løk i 1-2 min, eller til mykt. Tilsett risottoris, Hvitløksflørt og hvitløk, og stek videre i 1-2 min, eller til blankt.
Tilsett vann [6 dl | 12 dl], grønnsaksbuljong og salt [1/2 ts | 1 ts]. Kok opp, senk deretter varmen til middels. La putre i 18-22 min, eller til buljongen er absorbert og risottoen er 'al dente'. Rør ofte.
I mellomtiden, plukk og finhakk timianblad [2 stilker | 4 stilker].
Når risotto og gresskar er ferdig, fjern fra varmen og rør inn finrevet ost, gresskar, timian og smør [1 ss | 2 ss].
TIPS: Tilsett en skvett vann om risottoen ser tørr ut.
TIPS: Hold i toppen av timianstilken og dra fingrene ned langs stilken for å fjerne bladene.
Skyll ruccola.
Bland ruccola og en klype salt i en mellomstor skål.
Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.
Anrett butternutgresskar-risotto i skåler og topp med pinjekjerne-pangrattato og ruccola.