Det er vanskelig å ikke like spaghetti, og dagens middag har et minst like uimotståelig tilbehør. Vi steker reker sammen med hvitløk og chili, og lar dem smelte sammen med smør i pannen. Deretter blander vi spaghetti sammen med et smakfullt utvalg grønnsaker, blant annet revet squash, og en kremet saus av fløte, sitron og basilikum. Retten toppes med frisk ruccola.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Løk
1 stk
Squash
½ stk
Sitron
1 pose
Basilikum
150 g
Reker
(Inneholder Skalldyr)
1 pakke
Spaghetti
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
1 stk
Hvitløk
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 stk
Tomat
1 g
Chiliflak
20 g
Ruccola
1 ss
Smør (steg 1)
½ ss
Olivenolje (steg 1)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
½ ts
Salt (steg 3)
Kok opp saltet vann i en stor kjele.
Finhakk eller press hvitløk.
Krydre reker med en klype salt.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek reker, hvitløk og chiliflak i 1-2 min på hver side, eller til gjennomstekt.
Tilsett smør [1 ss | 2 ss] og la det smelte. Sett til side i en skål.
TIPS: Rekene er ferdige når de er rosa på utsiden og matte inni.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'.
Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl] i en kopp og hell av resten.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
TIPS: 'Al dente' betyr at spaghettien er myk med litt tyggemotstand.
I mellomtiden, skjær løk i tynne halve skiver.
Riv squash grovt.
Grovhakk tomat.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i stekepannen brukt til reker på middels høy varme.
Stek løk, squash, tomat, grønnsaksbuljong, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i 5-6 min, eller til mykt og vannet fra squash er absorbert.
I mellomtiden, grovhakk basilikum.
Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i to.
Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], sitronsaft [1 ss | 2 ss], basilikum, spaghetti og halvparten av pastavann. Krydre med en klype salt og pepper.
La putre i 1-2 min, eller til tyknet.
Skyll ruccola [1/2 pose, 2P].
TIPS: Tilsett litt mer pastavann om retten ser tørr ut.
Anrett spaghetti i skåler.
Legg på reker og smørsaus samt ruccola.
TIPS: Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.