Hvitløk- og chilistekte reker i spaghetti
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hvitløk- og chilistekte reker i spaghetti

Hvitløk- og chilistekte reker i spaghetti

med squash og ruccola

Det er vanskelig å ikke like spaghetti, og dagens middag har et minst like uimotståelig tilbehør. Vi steker reker sammen med hvitløk og chili, og lar dem smelte sammen med smør i pannen. Deretter blander vi spaghetti sammen med et smakfullt utvalg grønnsaker, blant annet revet squash, og en kremet saus av fløte, sitron og basilikum. Retten toppes med frisk ruccola.

Tags:
Sterk
Under 650 kcal
Allergener:
Skalldyr
Gluten
Hvete
Melk
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Løk

1 stk

Squash

½ stk

Sitron

1 pose

Basilikum

150 g

Reker

(Inneholder Skalldyr)

1 pakke

Spaghetti

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

1 stk

Hvitløk

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 stk

Tomat

1 g

Chiliflak

20 g

Ruccola

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier692 kcal
Energi (kj)2897 kj
Fett30 g
Mettet fett14.1 g
Karbohydrater74.9 g
Sukker12.2 g
Protein26 g
Natrium408 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Stek reker
1

Kok opp saltet vann i en stor kjele.

Finhakk eller press hvitløk.

Krydre reker med en klype salt.

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek reker, hvitløk og chiliflak i 1-2 min på hver side, eller til gjennomstekt.

Tilsett smør [1 ss | 2 ss] og la det smelte. Sett til side i en skål.

TIPS: Rekene er ferdige når de er rosa på utsiden og matte inni.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt. 

Kok spaghetti
2

Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'.

Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl] i en kopp og hell av resten.

TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.

TIPS: 'Al dente' betyr at spaghettien er myk med litt tyggemotstand.

Stek grønnsaker
3

I mellomtiden, skjær løk i tynne halve skiver.

Riv squash grovt.

Grovhakk tomat.

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i stekepannen brukt til reker på middels høy varme.

Stek løk, squash, tomat, grønnsaksbuljong, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i 5-6 min, eller til mykt og vannet fra squash er absorbert.

Forbered råvarer
4

I mellomtiden, grovhakk basilikum.

Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i to.

Lag saus
5

Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], sitronsaft [1 ss | 2 ss], basilikum, spaghetti og halvparten av pastavann. Krydre med en klype salt og pepper.

La putre i 1-2 min, eller til tyknet.

Skyll ruccola [1/2 pose, 2P].

TIPS: Tilsett litt mer pastavann om retten ser tørr ut. 

Server
6

Anrett spaghetti i skåler.

Legg på reker og smørsaus samt ruccola.

TIPS: Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.