Ovnsbakt laks får en ekstra god smak av en herlig glasur, og mens laksen passer seg selv i ovnen, blander vi en fargerik grønnsaksris med gulrøtter, vårløk og paprika. Vi topper den glaserte laksen og den fargerike risen med fersk vårløk og glasur.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Gulrot
1 stk
Vårløk
1 stk
Paprika
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
40 g
Søt chilisaus
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
150 g
Basmati villris
250 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
25 g
Honning
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Ketchup (steg 2)
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft).
Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl] og grønnsaksbuljong. Tilsett salt [1/2 ts | 1 ts] og ris, rør godt og senk til middels lav varme. Kok under lokk i 15 min.
TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket.
Bland ketchup [1 ss | 2 ss], soyasaus, honning, søt chilisaus og sesamfrø i en liten skål.
Smør en ildfast form med en skvett olivenolje.
Fjern skinnet fra laks.
Plasser laks i den ildfaste formen. Hell glasur over, sørg for at laksen er helt dekket. Bak i ovnen i 8-10 min.
TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.
Skjær vårløk i tynne skiver, separer det hvite fra det grønne.
Skrell og riv gulrot grovt.
Fjern frøene og skjær paprika i 1 cm biter.
Tilsett gulrot, paprika og det hvite av vårløken i kjelen med ris. Tilsett en skvett olivenolje og rør godt.
Anrett ris og laks i dype tallerkener.
Øs glasuren over.
Topp med det grønne av vårløken.