topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Glasert laks

Glasert laks

med fargerik grønnsaksris og fersk vårløk

Ovnsbakt laks får en ekstra god smak av en herlig glasur, og mens laksen passer seg selv i ovnen, blander vi en fargerik grønnsaksris med gulrøtter, vårløk og paprika. Vi topper den glaserte laksen og den fargerike risen med fersk vårløk og glasur.

Tags:
Rask
Barnevennlig
Melkefri
Allergener:
Selleri
Sesam
Hvete
Soya
Gluten
Fisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Gulrot

1 stk

Vårløk

1 stk

Paprika

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

40 g

Søt chilisaus

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

150 g

Basmati villris

250 g

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

25 g

Honning

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Ketchup (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier738 kcal
Energi (kj)3086 kj
Fett23.92 g
Mettet fett4.4 g
Karbohydrater94.53 g
Sukker32.5 g
Protein35.76 g
Natrium408 mg

Redskaper

Rivjern
Stekebrett
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft).

Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl] og grønnsaksbuljong. Tilsett salt [1/2 ts | 1 ts] og ris, rør godt og senk til middels lav varme. Kok under lokk i 15 min.

TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket.

Bland glasur
2

Bland ketchup [1 ss | 2 ss], soyasaus, honning, søt chilisaus og sesamfrø i en liten skål.

Bak laks
3

Smør en ildfast form med en skvett olivenolje.

Fjern skinnet fra laks.

Plasser laks i den ildfaste formen. Hell glasur over, sørg for at laksen er helt dekket. Bak i ovnen i 8-10 min. 

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Forbered grønnsaker
4

Skjær vårløk i tynne skiver, separer det hvite fra det grønne.

Skrell og riv gulrot grovt.

Fjern frøene og skjær paprika i 1 cm biter.

Bland grønnsaksris
5

Tilsett gulrot, paprika og det hvite av vårløken i kjelen med ris. Tilsett en skvett olivenolje og rør godt.

Server
6

Anrett ris og laks i dype tallerkener.

Øs glasuren over.

Topp med det grønne av vårløken.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image