I dag går den kulinariske reisen til Hellas, og vi frister med en lekker halloumisalat! Vi blander en salat som består av timianbakt potet med sitron, rødløk, paprika, cherrytomater og hjertesalat. Vi topper alt med sprøstekt halloumi, hvitløksyoghurt og fersk persille.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
2 stk
Hvitløk
1 stk
Paprika
1 stk
Salat
1 stk
Sitron
1 pose
Bladpersille
125 g
Cherrytomater
½ stk
Rødløk
200 g
Halloumi
(Inneholder Melk)
1 pakke
Yoghurt
(Inneholder Melk)
½ g
Oregano, tørket
1 ts
Sukker (steg 2)
1 etter behov
Olivenolje (steg 2)
1 ss
Vann* (steg 2)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Del poteter (uskrellet) i to og fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett
olivenolje*, krydre med en klype salt*, pepper* og oregano [½ pakke, 2P]. Bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min. Tilsett et hvitløksfedd (uskrellet) på stekebrettet når potetene har 10 min igjen av tiden i ovnen. La potetene få avkjøle seg litt når de er ferdige.
Riv sitronskall og del sitron i to. Press eller finhakk resterende hvitløk. Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. Bland vann* [1 ss | 2 ss], olivenolje* [1 ss | 2 ss], hvitløk, sitronsaft [1 ss | 2 ss], sitronskall [1 ts | 2 ts], sukker* [1 ts | 2 ts] og en klype salt* i en liten skål. Tilsett rødløk og bland godt. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.
Fjern frøene og skjær paprika i 1/2 cm strimler. Del cherrytomateri to. Rens og grovhakk hjertesalat. Finhakk persille. Bland grønnsaker og persille (spar litt til pynt) i en stor skål. Krydre med en klype salt* og pepper*.
Skjær halloumi i skiver (3 per person). Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme når potetene har 5 min igjen av tiden. Stek halloumi i 1-2 min på hver side, til gylne
Hell sitron- og hvitløksdressing med rødløk over potetene på stekebrettet når de er ferdigstekte og bland godt. Bland de avkjølede potetene med salaten. Press ut hvitløk av skallet, mos med en gaffel og bland med yoghurt i en liten skål. Krydre med en klype salt* og pepper*.
Anrett potetsalat i dype tallerkener. Topp med halloumi og hvitløksyoghurt. Pynt med resterende persille.