Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Prøv denne lynraske fiskeretten som hele familien kommer til å elske! Vi fyller opp middagsskålene med dampet ris, pannestekt hoisinglasert ørret og salat med pak choi, gulrot og koriander. Vi tilsetter en skvett limesaft som en frisk oppkvikker og legger på litt asiatisk majones for å skape ekstra god balanse i smakene!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Ørret
(Inneholder Fisk)
150 g
Langkornet hvit ris
1 pose
Koriander
½ g
Chiliflak
30 g
Hoisinsaus
(Inneholder Sesam, Soya, Gluten, Hvete)
50 g
Asiatisk majones
(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)
½ stk
Lime
1 stk
Gulrot
1 stk
Pak choi
½ ts
Salt (steg 1)
2.5 dl
Vann (steg 1)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
Kok opp vann [2,5 dl | 5 dl] i en mellomstor kjele med lokk.
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk varmen til middels lav, og la putre under lokk i 11 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk til servering.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tørk fisk lett med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt.
Stek med skinnsiden ned i 3-4 min. Snu fisk og stek videre i 3-5 min, eller til gyllen og gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet har fått en matt farge.
I mellomtiden, riv gulrot (uskrelt) grovt.
Riv koriander grovt. Grovhakk pak choi. Skjær lime [1/2 stk, 2P] i to.
Bland gulrot, pak choi, chiliflak [1/2 pose, 2P], koriander, limesaft [1 ss | 2 ss] og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor skål.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Anrett ris og salat i seksjoner i skåler.
Legg fisk over risen og drypp over hoisinsaus.
Topp med en klatt asiatisk majones.