Chutneyglaserte vegetarstrimler i indisk bowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chutneyglaserte vegetarstrimler i indisk bowl

Chutneyglaserte vegetarstrimler i indisk bowl

med granateplesalat og basmatiris

Indias mange spennende smaker og krydder er inspirasjonen bak denne retten. Vi lager en rask og enkel bowl med en base av luftig basmatiris som vi topper med vegetarstrimler stekt i en glaze av aprikoschutney og soyasaus. Som tilbehør slenger vi sammen en granateplesalat med fersk spinat, agurk, mynte og koriander. Sist, men ikke minst, så topper vi retten med en klatt mild yoghurt.

Allergener:
Melk
Sennep
Hvete
Soya
Gluten
Havre

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pose

Mynte & koriander

1 stk

Granateple

75 ml

Yoghurt

(Inneholder Melk)

50 g

Aprikoschutney

(Inneholder Sennep)

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

150 g

Basmatiris

1 stk

Agurk

30 g

Spinat

4 g

Mild Mahal

200 g

Vegansk kebab

(Inneholder Soya, Hvete, Gluten, Sennep, Havre)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

¼ ts

Salt til salat

½ ss

Smør til steking

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier690 kcal
Energi (kj)2889 kj
Fett22.5 g
Mettet fett54.9 g
Karbohydrater91.9 g
Sukker28.6 g
Protein26.9 g
Natrium460 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, finhakk mynte og koriander.

Grovhakk agurk.

Skyll og grovhakk spinat.

Forbered granateple
3

Rull granateple hardt på bordet for å løsne frøene. Halver og fjern frøene under vann i en skål. Fjern det hvite fruktkjøttet. Frøene vil synke, og fruktkjøttet flyte så det blir enklere å fjerne. Hell fra vannet.

TIPS: Ved å fjerne frøene under vann unngår du at fargen smitter av.

Bland salat
4

Bland granateple, spinat, agurk, mynte, koriander og salt i en stor skål. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje.

Stek vegansk kebab
5

Varm opp smør i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek vegansk kebab i 3-4 min, eller til brunet.

Tilsett Mild Mahal og stek i 30 sek, til velduftende.

Senk til middels varme og tilsett aprikoschutney og soyasaus. Bland godt og stek i 1 min, til glasert.

Server
6

Anrett ris og salat i dype tallerkener.

Topp ris med vegansk kebab.

Server med en klatt yoghurt.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image