Jamaikansk-inspirert søtpotetkarri
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Jamaikansk-inspirert søtpotetkarri

Jamaikansk-inspirert søtpotetkarri

med kidneybønneris og ristet kokos

Dagen middag en varmende vegetar-karrigryte med ovnsbakt søtpotet. I tillegg består gryten av løk og paprika samt en fyldig saus med spennende internasjonalt krydder og kokosmelk. Som tilbehør skal vi lage ris med kidneybønner. Retten serveres med frisk chili og koriander. Med denne garanterer vi mette mager!

Tags:
Vegetar
Plantebasert
Allergener:
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Goan Xacuti

1 stk

Løk

150 g

Langkornet hvit ris

1 stk

Lime

8 g

Panamat

1 pakke

Kidneybønner

15 g

Revet kokos

(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Hvete, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Bygg, Sesam)

450 g

Søtpotet

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 stk

Paprika

1 boks

Tomatpure

250 ml

Kokosmelk

1 pose

Koriander

1 stk

Rød chili

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til poteter

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

1 ss

Olje til steking

1 dl

Vann til saus

½ ts

Salt til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier959 kcal
Energi (kj)4013 kj
Fett36.7 g
Mettet fett24.8 g
Karbohydrater124.3 g
Sukker15.7 g
Protein21.2 g
Natrium543.7 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak søtpotet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skrell og skjær søtpotet i 2 cm biter.

Overfør til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt og en klype pepper. Bland godt.

Bak i ovnen i 20-30 min, eller til møre.

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Rist revet kokos i 30 sek, eller til gyllen. Sett til side i en liten skål.

Kos ris
2

Skyll kidneybønner.

Kok opp vann i en mellomstor kjele med lokk.

Tilsett ris, kidneybønner og salt. Senk varmen til middels lav og sett på lokk.

La putre i 11 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler!

Stek grønnsaker
3

I mellomtiden, grovhakk løk.

Grovhakk paprika.

Tilsett olivenolje i stekepannen brukt til kokos og varm opp på middels høy varme.

Stek løk og paprika i 2-3 min, eller til møre.

Lag karrigryte
4

Tilsett tomatpure, Goan xacuti, Panamat og grønnsaksbuljong. Stek i 1 min.

Tilsett kokosmelk, vann, salt og en klype pepper.

Senk varmen til middels lav og kok i 5 min, eller til tyknet.

Bland inn søtpotet når den er ferdig i ovnen.

Forbered råvarer
5

Del chili i to på langs, fjern frø og finhakk.

Grovhakk koriander.

Skjær lime i båter.

Server
6

Anrett ris i skåler. Strø ristet kokos over risen.

Legg karrigryte på den ene siden av risen.

Strø over chili og koriander. Klem litt limesaft over hele retten.

TIPS: Noen som ikke liker sterk mat? Reduser eller dropp chili.