Japansk rekedonburi og jasminris
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japansk rekedonburi og jasminris

Japansk rekedonburi og jasminris

med mangosalat og asiatisk dressing

Donburi er en japansk rett som består av ris toppet med kjøtt, grønnsaker og saus eller dressing. Vi serverer sprøstekte panko- og ingefærpanerte reker over lun jasminris. Som tilbehør lager vi en frisk mangosalat med pak choi, chili og lime. Retten serveres med asiatisk dressing og en spicy srirachamajones på toppen.

Tags:
Rask
Spis meg først
Allergener:
Skalldyr
Gluten
Hvete
Sennep
Egg
Soya
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Reker

(Inneholder Skalldyr)

150 g

Jasminris

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

5 g

Ginger Ninja

(Inneholder Sennep, Egg)

20 g

Asiatisk dressing

(Inneholder Soya, Gluten, Hvete, Sesam)

½ stk

Mango

1 stk

Pak choi

½ g

Chiliflak

½ stk

Lime

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

10 g

Sriracha

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 2)

1 ss

Hvetemel (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

1 stk

Egg (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier749 kcal
Energi (kj)3135 kj
Fett28.1 g
Mettet fett3.8 g
Karbohydrater101 g
Sukker15.2 g
Protein23.9 g
Natrium40.5 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann [3 dl | 6 dl].

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Lag mangosalat
2

I mellomtiden, grovhakk pak choi.

Halver lime [1/2 stk, 2P].

Skrell mango [1/2 stk, 2P] og del i to på hver side av stenen. Skjær deretter i 2 cm store biter.

Bland pak choi, chiliflak [1/2 pose, 2P], mango, limesaft [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor skål. Sett til side.

Paner reker
3

Tørk reker med kjøkkenpapir, og legg over i en mellomstor skål.

Tilsett hvetemel [1 ss | 2 ss], Ginger Nina, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en stor klype pepper i skålen med reker.

Pisk egg [1/2 stk | 1 stk] i en ny skål. Tilsett egg i skålen med reker, og bland godt.

Tilsett panko
4

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.

Bland panko i skålen med reker rett før de skal stekes. Pass på at rekene er dekket i panko.

Stek reker
5

Stek reker i 1-2 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte.

I mellomtiden, bland majones og sriracha [1/2 pakke, 2P] i en liten skål. 

TIPS: Rekene er gjennomstekte når de er rosa på utsiden og matt i midten.

TIPS: Dryss resterende panko fra stekepannen over retten.

Server
6

Fordel ris i dype tallerkener.

Topp med reker og mangosalat.

Hell over en skvett asiatisk dressing og topp reker med en klatt srirachamajones.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image