Donburi er en japansk rett som består av ris toppet med kjøtt, grønnsaker og saus eller dressing. Vi serverer sprøstekte panko- og ingefærpanerte reker over lun jasminris. Som tilbehør lager vi en frisk mangosalat med pak choi, chili og lime. Retten serveres med asiatisk dressing og en spicy srirachamajones på toppen.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Reker
(Inneholder Skalldyr)
150 g
Jasminris
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder Sennep, Egg)
20 g
Asiatisk dressing
(Inneholder Soya, Gluten, Hvete, Sesam)
½ stk
Mango
1 stk
Pak choi
½ g
Chiliflak
½ stk
Lime
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
10 g
Sriracha
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 2)
1 ss
Hvetemel (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
1 stk
Egg (steg 3)
Kok opp en mellomstor kjele med vann [3 dl | 6 dl].
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, grovhakk pak choi.
Halver lime [1/2 stk, 2P].
Skrell mango [1/2 stk, 2P] og del i to på hver side av stenen. Skjær deretter i 2 cm store biter.
Bland pak choi, chiliflak [1/2 pose, 2P], mango, limesaft [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor skål. Sett til side.
Tørk reker med kjøkkenpapir, og legg over i en mellomstor skål.
Tilsett hvetemel [1 ss | 2 ss], Ginger Nina, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en stor klype pepper i skålen med reker.
Pisk egg [1/2 stk | 1 stk] i en ny skål. Tilsett egg i skålen med reker, og bland godt.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.
Bland panko i skålen med reker rett før de skal stekes. Pass på at rekene er dekket i panko.
Stek reker i 1-2 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte.
I mellomtiden, bland majones og sriracha [1/2 pakke, 2P] i en liten skål.
TIPS: Rekene er gjennomstekte når de er rosa på utsiden og matt i midten.
TIPS: Dryss resterende panko fra stekepannen over retten.
Fordel ris i dype tallerkener.
Topp med reker og mangosalat.
Hell over en skvett asiatisk dressing og topp reker med en klatt srirachamajones.