Kremet perlecouscous er perfekt på en dag du har litt lite tid og den sultne magen higer etter noe godt. Mens perlecouscousen koker, baker vi kikerter og cherrytomater i ovnen. Deretter blander vi perlecouscous og cherrytomater med creme fraiche og finrevet ost, og topper med kikerter, gresk salatost, gresskarkjerner og basilikum.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
170 g
Perlecouscous
(Inneholder Hvete, Gluten)
½ pakke
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
50 g
Gresk salatost
(Inneholder Melk)
250 g
Cherrytomater
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
1 stk
Hvitløk
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
1 stk
Løk
1 pose
Bladpersille
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
2 g
Spisskummin, støtt
1 pakke
Kikerter
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
1 pakke
Gresskarkjerner
(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)
4 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1.5 ss
Olivenolje (steg 2)
½ ts
Sukker (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
½ ts
Salt (steg 5)
½ dl
Vann (steg 5)
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft).
Kok opp en kjele med vann [4 dl | 8 dl].
Tilsett perlecouscous og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels varme og la småkoke i 12-15 min, eller til myk med litt tyggemotstand. Hell av evt. resterende vann.
Hell væsken av kikerter og fordel på den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Drypp over olivenolje [1 ss | 2 ss] og krydre med Mamas Favoritt og en stor klype salt og pepper. Bland godt.
Fordel cherrytomater på den andre siden av stekebrettet. Drypp over balsamico og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og strø over sukker [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt og pepper. Bland godt. Bak i 10-13 min, til gylne kikerter og karamelliserte tomater.
Finhakk persille og løk.
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels varme.
Stek løk under omrøring i 5-6 min, til myk.
Tilsett hvitløk og spisskummin og stek i ytterligere 30 sek.
Når couscous og tomater er ferdig, tilsett i stekepannen med løk. Tilsett også grønnsaksbuljong, vann [1/2 dl | 1 dl] og halvparten av persillen. Stek i 1-2 min.
Fjern fra varmen og tilsett creme fraiche [1/2 pakke, 2P] og finrevet ost. Krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.
Anrett perlecouscous i dype tallerkener og topp med bakte kikerter.
Smuldre over gresk salatost [1/2 pakke, 2P].
Dryss over gresskarkjerner og pynt med resterende persille.