Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Kidneybønner
4 g
Panamat
200 ml
Kokosmelk
450 g
Søtpotet
4 g
Grønnsaksbuljong
1 stk
Paprika
2 stk
Hvitløk
1 stk
Vårløk
1 stk
Lime
1 pakke
Hakkede tomater
etter behov
Vann (steg 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). Skjær søtpotet (uskrellet) i 2 cm tykke terninger. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over med en smule olivenolje*, krydre med salt* og pepper*, og bland godt sammen. Bak i ovnen i 20-25 min, eller til myke. TIPS: Når terningene er like store blir de ferdige samtidig i ovnen.
Skjær vårløk i tynne skiver. Press eller finhakk hvitløk. Skjær paprika i 2 cm tykke terninger. Skyll kidneybønner under kaldt vann* i en sil. Skjær lime i båter.
Varm opp en smule olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek halvparten av vårløk i 2-3 min. Tilsett paprika og stek under omrøring i 4-5 min. Tilsett hvitløk og Panamat, og stek i 30 sek. Tilsett kidneybønner og hakkede tomater.
Tilsett vann* [1 ½ dl | 3 dl], kokosmelk og grønnsaksbuljong i stekepannen. Kok opp og la simre i 10-12 min, eller til lett tyknet.
Krydre suppen med en stor skvett limesaft og en klype salt* og pepper*.
Anrett kokossuppe i dype tallerkener eller skåler. Topp med søtpotet. Dryss over med resterende vårløk.