Fish and chips er en ekte engelsk klassiker, men i dag gir vi retten en koreansk vri. Vi panerer hyse og ovnsbaker fries. Deretter sylter vi gulrot og kål, og piffer opp blandingen med chiliflak og pepper. Fisken serveres med en smaksrik dipp på siden, laget av koreansk BBQ-saus og majones.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Bakepotet
250 g
Hyse
(Inneholder Fisk)
75 g
Koreansk BBQ-saus
(Inneholder Soya, Sesam)
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
12 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
1 g
Chiliflak
1 stk
Gulrot
150 g
Spisskål, skåret
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ts
Sukker (steg 2)
1 ss
Vann* (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
2 ss
Hvetemel (steg 3)
½ ts
Salt (steg 3)
½ stk
Egg (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne staver.
Fordel på et stekebrett [2 stk, 4P] med bakepapir. Bland med olivenolje, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.
Bland hvitvinseddik, sukker [1/2 ts | 1 ts], vann [1 ss | 2 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en mellomstor skål.
Vend gulrot og kål i laken. Sett skålen til side.
Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en dyp tallerken.
Pisk egg [1 stk | 1 stk] i en ny dyp tallerken. Bland egg (bruk halvparten for 2P) og halvparten av koreansk BBQ-saus.
Hell panko i en tredje dyp tallerken.
Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].
Vend fisk i mel, deretter i egg og til slutt i panko.
TIPS: Bruk 2 ss melk, hvis du ikke har egg.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.
Stek fisk i 2-3 min per side, eller til gyllen og gjennomstekt.
Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir, og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er matt.
Bland resterende koreansk BBQ-saus og majones i en liten skål.
Hell av laken fra gulrot og kål.
Tilsett chiliflak, olivenolje [1 ss | 2 ss] og en klype pepper til skålen med gulrot og kål. Bland rett før servering.
TIPS: Reduser eller dropp chili, hvis du ikke liker sterk mat.
Anrett fisk, fries og salat på tallerkener.
Server med en klatt koreansk BBQ-majones.