Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
I dag skal vi lage en vanvittig god risotto med sjampinjong og purre. Hemmeligheten er å steke risottorisen "al dente". Smør og ost gjør sopprisottoen vår herlig kremet, og vi topper med stekt østerssopp, brokkolini, trøffelolje og en sprø hasselnøttopping med basilikum og ost.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Risottoris
8 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
4 g
Hvitløksflørt
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
200 g
Sjampinjong
100 g
Østershatter
1 stk
Purre
40 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
20 g
Hasselnøtter
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Peanøtter, Sesam)
1 pose
Basilikum
150 g
Brokkolini
½ stk
Sitron
8 ml
Trøffelolje
2 ss
Smør (steg 1)
6 dl
Vann (steg 2)
1 ss
Smør (steg 5)
Grovhakk sjampinjong.
Rens og grovhakk purre.
Smelt smør [2 ss | 4 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek sjampinjong, purre, Hvitløksflørt og en klype salt og pepper i 3-4 min, eller til mørt.
Tilsett risottoris og soyasaus, og rør i 1-2 min.
Tilsett vann [6 dl | 12 dl] og grønnsaksbuljong. Kok opp og deretter senk til middels varme. La putre i 18-22 min, eller til buljongen er absorbert og risen er 'al dente'. Rør ofte.
TIPS: 'Al dente' betyr at risen er myk med litt tyggemotstand.
Skjær østershatter i tynne skiver.
Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.
Grovhakk hasselnøtter.
Grovhakk basilikum.
Bland hasselnøtter, basilikum og halvparten av finrevet ost i en skål. Sett til side til servering.
Varm opp en skvett olivenolje i en annen stekepanne på middels høy varme.
Stek brokkolini i 5-6 min, eller til mykt. Krydre med en klype salt og pepper. Sett til side på en tallerken.
Varm opp stekepannen på middels høy varme og tilsett en skvett olivenolje om nødvendig.
Stek østershatter i 3-4 min, eller til brunet. Krydre med en klype salt og pepper.
Når risottoen er ferdig, fjern fra varmen og tilsett resterende finrevet ost, smør [1 ss | 2 ss] og en stor skvett sitronsaft. Krydre med en stor klype salt og pepper.
TIPS: Tilsett en ekstra skvett vann om risottoen ser tørr ut.
Anrett risotto i dype tallerkener og topp med østershatter.
Drypp over trøffelolje.
Topp med brokkolini og press en skvett sitronsaft over.
Pynt med hasselnøttopping.