I dag skal vi lage en vanvittig god risotto med sjampinjong og purre. Hemmeligheten er å steke risottorisen "al dente". Smør og ost gjør sopprisottoen vår herlig kremet, og vi topper med østerssopp, brokkolini, trøffelolje og en sprø hasselnøttopping med basilikum og ost.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Risottoris
8 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
4 g
Hvitløksflørt
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
200 g
Sjampinjong
100 g
Østershatter
1 stk
Purre
40 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
20 g
Hasselnøtter
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Havre, Peanøtter, Rug)
1 pose
Basilikum
150 g
Brokkolini
½ stk
Sitron
8 ml
Trøffelolje
2 ss
Smør (steg 1)
6 dl
Vann (steg 2)
1 ss
Smør (steg 5)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Grovhakk sjampinjong.
Rens og grovhakk purre.
Smelt smør [2 ss | 4 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek sjampinjong, purre, Hvitløksflørt og en klype salt og pepper i 3-4 min, eller til mørt.
Tilsett risottoris og soyasaus, og rør i 1-2 min.
Tilsett vann [6 dl | 12 dl] og grønnsaksbuljong. Kok opp og deretter senk til middels varme. La putre i 18-22 min, eller til buljongen er absorbert og risen er 'al dente'. Rør ofte.
TIPS: 'Al dente' betyr at risen er myk med litt tyggemotstand.
Riv østershatter i grove biter.
Legg brokkolini på den ene siden av et stekebrett med bakepapir [2 brett, 4P] og østershatter på den andre siden. Dryss over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.
Bak i ovenen i 10-12 min, til mørt.
I mellomtiden, skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.
Grovhakk hasselnøtter.
Grovhakk basilikum.
Bland hasselnøtter, basilikum og halvparten av finrevet ost i en skål. Sett til side til servering.
Når risottoen er ferdig, fjern fra varmen og tilsett resterende finrevet ost, smør [1 ss | 2 ss] og en stor skvett sitronsaft. Krydre med en stor klype salt og pepper.
TIPS: Tilsett en ekstra skvett vann om risottoen ser tørr ut.
Anrett risotto i dype tallerkener og topp med østershatter.
Drypp over trøffelolje.
Topp med brokkolini og press en skvett sitronsaft over.
Pynt med hasselnøttopping.