topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kremet sopprisotto

Kremet sopprisotto

med brokkolini, trøffelolje og hasselnøtter

I dag skal vi lage en vanvittig god risotto med sjampinjong og purre. Hemmeligheten er å steke risottorisen "al dente". Smør og ost gjør sopprisottoen vår herlig kremet, og vi topper med østerssopp, brokkolini, trøffelolje og en sprø hasselnøttopping med basilikum og ost.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Selleri
Hvete
Soya
Gluten
Melk
Egg
Nøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Risottoris

8 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

4 g

Hvitløksflørt

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

200 g

Sjampinjong

100 g

Østershatter

1 stk

Purre

40 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

20 g

Hasselnøtter

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Havre, Peanøtter, Rug)

1 pose

Basilikum

150 g

Brokkolini

½ stk

Sitron

8 ml

Trøffelolje

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Smør (steg 1)

6 dl

Vann (steg 2)

1 ss

Smør (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier743 kcal
Energi (kj)3107 kj
Fett36 g
Mettet fett16.9 g
Karbohydrater75.3 g
Sukker8.5 g
Protein25 g
Natrium816 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Stek sjampinjong
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Grovhakk sjampinjong.

Rens og grovhakk purre. 

Smelt smør [2 ss | 4 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek sjampinjong, purre, Hvitløksflørt og en klype salt og pepper i 3-4 min, eller til mørt.  

Lag risotto
2

Tilsett risottoris og soyasaus, og rør i 1-2 min.

Tilsett vann [6 dl | 12 dl] og grønnsaksbuljong. Kok opp og deretter senk til middels varme. La putre i 18-22 min, eller til buljongen er absorbert og risen er 'al dente'. Rør ofte.

TIPS: 'Al dente' betyr at risen er myk med litt tyggemotstand.

Bak grønnsaker
3

Riv østershatter i grove biter.

Legg brokkolini på den ene siden av et stekebrett med bakepapir [2 brett, 4P] og østershatter på den andre siden. Dryss over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt. 

Bak i ovenen i 10-12 min, til mørt. 

Lag hasselnøttopping
4

I mellomtiden, skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter. 

Grovhakk hasselnøtter.

Grovhakk basilikum.

Bland hasselnøtter, basilikum og halvparten av finrevet ost i en skål. Sett til side til servering.

Bland sammen
5

Når risottoen er ferdig, fjern fra varmen og tilsett resterende finrevet ost, smør [1 ss | 2 ss] og en stor skvett sitronsaft. Krydre med en stor klype salt og pepper.

TIPS: Tilsett en ekstra skvett vann om risottoen ser tørr ut.

Server
6

Anrett risotto i dype tallerkener og topp med østershatter.

Drypp over trøffelolje.

Topp med brokkolini og press en skvett sitronsaft over.

Pynt med hasselnøttopping.