Krydrede hakkebiffer med grønnsakscouscous og hvitløksyoghurt.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Kjøttdeig av storfe
4 g
Panamat
100 g
Couscous
(Inneholder Gluten, Hvete)
2 g
Spisskummin, støtt
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
1 stk
Hvitløk
½ stk
Butternutgresskar
1 pose
Bladpersille
1 stk
Paprika
1 stk
Rødløk
½ ts
Salt (steg 2)
2.5 dl
Vann (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Vann (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 5)
1 ss
Hvetemel (steg 3)
1 stk
Egg (steg 3)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Skrell butternuttgresskar, del den i to og fjern frøene. Skjær butternutgresskar [1/2 stk, 2P] i 2 cm biter.
Fjern frøene og skjær paprika i 2 cm biter. Skjær rødløk i 2 cm båter.
Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med spisskummin og en stor klype salt og pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min, til møre.
Kok opp en kjele med vann [2,5 dl | 5 dl] og salt [1/2 ts | 1 ts].
Tilsett couscous og rør godt. Legg på lokk og fjern fra varmen. La stå i 5 min, eller til vannet er absorbert. Rør opp couscousen med en gaffel.
Bland kjøttdeig, Panamat, salt [1/4 ts | 1/2 ts], egg [1 stk | 2 stk], hvetemel [1 ss | 2 ss] og en klype pepper i en skål.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Bruk en skje til å forme kjøttdeigen til ca. 3 stk. hakkebiffer per person.
Stek hakkebiff i 4-5 min. Vend underveis.
VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Finhakk persille.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland yoghurt, hvitløk, vann [1 ss | 2 ss] og en klype salt og pepper i en skål.
Når grønnsakene er ferdige i ovnen, bland de inn i couscousen med persille og salt [1/4 ts | 1/2 ts].
Fordel grønnsakscouscous i dype tallerkener.
Topp med hakkebiffer og en skvett hvitløksyoghurt.